Lokal lærer med i kampen om at blive den sejeste idrætslærer

Nick Sønderskov Hansen fra Ejstrupholm Skole er et godt bud på titlen

Udgivet:29. januar 2021, 06.15

Læsetid:3 minutter

33-årige Nick Sønderskov Hansen fra Ejstrupholm Skole er nomineret til titlen som landets sejeste idrætslærer. Foto: Privatfoto

Flemming Thulstrup
Journalist| flt@ikastavis.dk

2 år siden

EJSTRUPHOLM - Jeg blev først og fremmest overrasket. Derefter blev jeg så også stolt.

Reaktionen kommer fra Nick Sønderskov Hansen fra Ejstrupholm. Han er blandt de tre nominerede til titlen som Danmarks Sejeste Idrætslærer 2020.

Alt i alt er der indkommet over 300 indstillinger, men feltet er nu skåret ned til blot tre, og den endelige vinder ventes at blive udpeget i begyndelsen af februar.

Større anerkendelse

Torben Dan Pedersen er projektchef på Skole OL, der sammen med Dansk Skoleidræt, DIF, TrygFonden, Nordea-fonden og Salling Group står bag prisen.

- Med prisen hylder vi idrætsfaget og de mange fantastiske idrætslæreres indsats. Vi ønsker at skabe større anerkendelse af idrætsfaget og sætte fokus på, hvor vigtigt idræt er for børn og unges både fysiske, psykiske og sociale udvikling, udtaler Torben Dan Pedersen.

Nick Sønderskov Hansen har fået 37 indstillinger fra kollegaer, forældre og både nuværende og tidligere elever.

Anderledes aktiv

En tidligere elev skriver i sin indstilling:

- Nick er den bedste idrætslærer, fordi han formåede at vende attituden til idræt. Han var ny lærer, da jeg gik på skolen. Alle elever så idræt som fritid- og afslapningstime, men så kom Nick. Han fik vendt alle i min klasses tilgang til idræt. Vi kom til idræt og vidste, at vi skulle lære noget og lave noget aktivt, men på en sjov og anderledes måde.

Ved siden af arbejdet som idrætslærer er Nick fodboldtræner. På trods af han er udpræget boldspiller, så er han vild med at undervise i kropsbasis, redskabsgymnastik og dans.

- Jeg har altid elsket sport. Det fulgte bare med. Jeg gør mit bedste hver dag. Jeg vil være en idrætslærer, der ikke glemmer nogen. Mine elever skal overskride grænser, og jeg vil give dem selvtillid. For mig er det vigtigt, at idræt ikke er et pausefag. Mit mål er at være en kæmpe inspirationskilde, og jeg vil fortsætte med at danse med dem i idrætstimerne til den dag, jeg går på pension, siger Nick Sønderskov Hansen, der begyndte som lærer på Ejstrupholm Skole for godt tre år siden.

- Jeg er vild med at motivere og skabe smil og glæde. Som idrætslærer kan jeg rigtig godt lide at lave noget helt andet. I denne coronatid har jeg sat mig for, at jeg skal lave verdens bedste og sjoveste digitale corona-lektion. De laver lige nu en slags alfabet-crossfit derhjemme, siger idrætslæreren, der har adressen nær Silkeborg, hvor han bor sammen med sin kone og parrets lille pige på et halvt år.

33-årige Nick Sønderskov Hansen kommer også med opskriften på, hvad der gør en god idrætslærer.

- Det er en lærer, der kan motivere den enkelte elev. Men som også kan motivere hele gruppen. En der kan skabe et godt samarbejde og give eleverne selvtillid. En god idrætslærer formår at få eleverne til at synes, at idræt er pissesjovt. En som er så inspirerende, at eleverne selv vælger at dyrke idræt i pauserne, siger en af de sejeste idrætslærere herhjemme.

Udover idræt underviser Nick Sønderskov Hansen i historie, engelsk og samfundsfag. Hertil kommer valgfaget fit for fight.