Måske en kur mod tandpinen

Model fra udvalg skal løse gammelt problem

Udgivet:29. januar 2019, 14.32

Læsetid:1 minut

Den kommunale tandpleje i Ikast-området har i årevis givet lokalpolitikerne tandpine, men nu foreslår Børne- og Undervisningsudvalget en model, der samler tandplejen på én klinik i Ikast. Foto: Flemming Hansen

Flemming Thulstrup
Journalist| flt@ikastavis.dk

4 år siden

Ikast På det kommende byrådsmøde er der lagt op til en de sager, der har udviklet sig til en kronisk tandpine.

Uden bedøvelse kaster byrådet sig ud i endnu en debat om den kommunale tandpleje.

Det drejer sig om den kommunale tandpleje i Ikast-området.

Behovet for en fornyet behandling og efterfølgende beslutning skyldes, at byrådet tidligere har vedtaget en samling af klinikkerne i Ikast samt beslutninger om de fysiske rammer samt en skærpelse af lovkravene. Hertil kommer også hensynet til en effektiv drift samt fremtidig rekruttering.

Spørgsmålet om fremtidens tandpleje i Ikast-området er behandlet i Børne- og Undervisningsudvalget, og herfra er der en enig indstilling til byrådet.

Der er i øjeblikket tre klinikker i Ikast, og de foreslås samlet i én, nemlig ved brandstationen ved Vestre Skole, hvor der også foreslås opført en tilbygning.

Det betyder så, at klinikkerne på Hyldgårdskolen og Nordre Skole lukkes.

Hvad angår Bording foreslås det, at klinikken opgraderes, så den overholder den standard, der er lov. Klinikken i Engesvang bliver omdannet til en klinik til undersøgelse.

- Det kommer til at koste 10-15 millioner kroner at gennemføre den model, som vi har indstillet, siger Simon Vanggaard (DF), der er formand for Børne- og Undervisningsudvalget.

Han tilføjer, at denne udgift ikke findes i budgettet.

- Men der findes en anlægspulje på 20 millioner kroner, der kan tages af, men det er op til Økonomi- og Planudvalget at finde pengene. I første omgang har indstillet en løsning, siger viceborgmesteren.