SFO: Skal vi lege?

En legende aften for kommunens SFO-ledelse

Udgivet:05. februar 2023, 14.00

Læsetid:1 minut

Arbejdsgruppen bag arrangementet. Det er fra venstre Annette Uldum (Engesvang Skole), Mona Salquist (Nørre Snede Skole), Alan Mathiasen (Isenvad Skole) og Rikke Bernstorff Happel, pædagogisk ledelseskonsulent i kommunen. Jørgen Erik Schou (Nordre Skole) var ikke til stede, da billedet blev taget. Foto: Privatfoto

1 måned siden

SFO - Skal vi lege?

Det spørger SFO-lederne i Ikast-Brande Kommune hinanden og deres medarbejdere om, når de som noget nyt mødes til en farverig og livsbekræftende temadrøftelse om legens betydning i kommunens SFO-tilbud.

Det sker tirsdag 7. februar på Nordre Skole.

Det bliver en aften med fart over feltet, hvor deltagerne tages tilbage til barndommens gade, hvor de blandt andet skal prøve kræfter med forhindringsbane, mooncar-race og sjove dansetrin, fremgår det af en pressemeddelelse.

Aftenens hovedoplæg holdes er Nils Falk Hansen, der er uddannet pædagog, cand.pæd.soc. og er Ph.d.-studerende på DPU, hvor han forsker i pædagogens rolle i børns sociale fantasileg og er tidligere lektor på pædagoguddannelsen. Han har arbejdet med udviklingsprojekter, forskning og undervisning med fokus på kunst, kreativitet og æstetik i børnehøjde de senere år.

Nils Falk Hansen vil med sit oplæg tage forsamlingen med i et tilbageblik på værdier og tilgange og kaster blikket mod fremtidens mulige fritidspædagogik. Tiden kalder på en revitalisering af fritidspædagogiske miljøer, hvor legen, fordybelsen, nysgerrigheden, de kreative udtryksformer og de forpligtende fællesskaber danner rammen om et godt børne- og ungeliv.

Der vil undervejs være en kreativ kaffepause, hvor deltagerne skal pynte deres egen cupcake samt fællessang ved start og afslutning.

Aftenen rundes af med en proces i de lokale SFO-teams, hvor medarbejderen skal drøfte, hvordan de kan få lege med ind i deres SFO-tilbud i fremtiden.