Corona aflyser en række store lokale begivenheder i Ikast-Brande-området

Et forbud mod større forsamlinger fortsætter foreløbig til og med august. Det får også store konsekvenser for lokale sportsstævner samt Ikast Musikliv

7. april 2020, 09.28

Ikast Musikliv skulle have fundet sted 19. -20. juni. Foto: Flemming Hansen

IKAST-BRANDE Mandag aften fastholdt statsminister Mette Frederiksen (S), at kampen mod coronavirus fortsætter, og at forbuddet mod store forsamlinger ligeledes fortsætter. Indtil videre til og med august.

Det betyder, at lokale sportsarrangementer- og kulturelle arrangementer nu må aflyse.

Herning Folkeblad har talt med arrangørne bag Ikast Cup, BIF Cup, XL-cup i Bording samt Ikast Musikliv, som alle melder om ærgrelse, men også forståelse.

Synd for de unge

Formand for Brande IF, Michael Koch, fortæller, at BIF Cup nu aflyser.

Cuppen skulle have fundet sted 2.-5. juli.

Michael Koch kalder beslutningen for hård, men forventeligt.

- Vi er selvfølgelig ærgerlige og trætte af det. Det påvirker mange mennesker og ikke mindst klubben. Først og fremmest synes jeg, at det er synd for de unge mennesker. De havde måske mere end noget andet brug for at komme ud og spille fodbold sammen til sommer efter sådan et forår, lyder det fra formanden.

Han tilføjer, at man lige nu ikke ved, hvilken konstellation BIF Cup får i fremtiden som følge af corona-krisen.

- Vi er det, man kalder et mellemklassestævne. Vi har hvert år tankerne: »Hvad nu, hvis vi ikke kan rejse en turnering igen?« Derfor har vi allerede nogle mulige scenarier liggende. Vi kan blive et efterårscup, et indendørsstævne eller andet, men det er alt for tidligt at sige noget om endnu, og vi håber, at BIF Cup vender tilbage næste sommer, som vi kender det, lyder det fra Michael Koch.

Hos Ikast Cup, som skulle have fundet sted 26-28. juni, fortæller Jan Rahbek fra cup-ledelsen, at man endnu ikke har haft mulighed for at vende statsministerens udmelding, men at det sker senere i dag.

- Vi har ikke meldt noget ud til klubberne endnu, men som det har været under hele corona-krisen, har vi fulgt myndighedernes udmeldinger, og vi skal snakke sammen i cup-ledelsen senere i dag, siger Jan Rahbek.

Hos XL Cup er forvirringen også stor.

- Vi ved slet ikke, hvad vi vil og kommer til at gøre. Men i august bliver det jo næppe, siger Jørn Jensen fra XL Cup i Bording

Noget hø

Hos Ikast Musikliv var der hurtigt en aflysning på arrangementets hjemmeside, hvor det tydeligt fremgår, at de selvfølgelig også følger anvisningerne og aflyser.

- Noget værre hø, siger Stephan Olesen, formand for Ikast Musikliv

- Vi har selvfølgelig nogle kontraktlige forpligtigelser, som vi skal have kigget på. Tænker lidt, at vi kan henholde os til force majeure, men vi var lidt forberedte på at kunne stå i denne situation. Derfor har vi allerede haft kig på datoer i både august og september. August er jo udelukket nu, og vi er lidt forsigtige med september. Tør vi løbe an på det. Tør folk gå ud og har vi den økonomiske opbakning hos vore sponsorer, siger Stephan Olesen.

- Skal vi flytte datoerne, så er der mange ting der skal gå op. Det er noget værre hø for alle. Mange af de kunstnere vi har booket, tjener deres årsløn hen over sommeren. Men der er også sceneteknikere og lysfolk, der kommer til at mangle indtægter. Men jeg har hørt på vandrørene, at der formentlig også kommer en festival-hjælpepakke. Og hos musikliv, holder vi møde i eftermiddag, siger Stephan Olesen.

Street Art Festivalen i Brande er også aflyst.

Formand for BIF Cup Kent Nielsen (t.v.) og formand for Brande IF, Michael Koch. Sidstnævnte er ked af, at BIF Cup aflyses. Særligt på deltagernes vegne. Foto: Jacob Hove
XL Cup i Bording plejer at samle hundredvis af glade fodboldbørn. Foto: Flemming Hansen