Stor donation giver nye træningsmuligheder

Ikast FS Håndbold har modtaget 250.000 kroner fra Salling Fondene, der blandt andet ejer føtex i Ikast

Udgivet:18. december 2019, 12.08

Læsetid:3 minutter

Fra overrækkelsen af den store pengegave ses fra venstre Jimmy Strøm IFS håndbold, varehuschef Henrik Smed føtex Ikast og fra IFS håndbold Steen Sørensen. ?Foto Laila Kempel

Laila Kempel
Journalist

4 år siden

GAVE Det var noget af en tidlig julegave, der i denne uge tikkede ind hos IFS Håndbold. De fik nemlig den dejlige besked om, at Salling Fondene har giver 250.000 kroner til en ny udendørs fitnessbane i Campusområdet ved Sportscenter Ikast.

I 2020 får endnu flere mulighed for at dyrke gratis motion i Ikast, da Ikast F.S. Håndbold har modtaget en donation fra Salling Fondene via føtex på 250.000 kroner. Donationen skal bruges til en udendørs fitnessbane, som alle kan benytte - helt kvit og frit.

Sportscenter Ikast er allerede et samlingspunkt for en stor del af byens indbyggere. Men der mangler noget udendørs aktivitet, som alle kan få glæde af uden at være medlem af en forening.

Derfor har Salling Fondene doneret 250.000 kroner til præcis dét formål.

De 250.000 kroner skal bruges til at etablere fitnessbanen, der skal have crossfit redskaber, der vil give borgerne røde kinder, større muskler og en mere aktiv hverdag. Bag projektet står Ikast F.S. Håndbold, der er begejstrede over donationen.

- Det er så dejlig positivt, at der er nogen, der ser potentialet i projektet, og som vil lege med. Der er ekstremt mange brugere ved sportscenteret og på campusområdet, og nu er der endnu flere, der får mulighed for at komme i bedre form - uden at skulle have penge op af lommen. Det giver et mødested, hvor man kan få noget socialt samvær, siger Jimmy Strøm, der sidder i bestyrelsen og i sponsorudvalget hos Ikast F.S. Håndbold.

Gang i campusområdet

Hos føtex i Ikast er humøret også højt. Det er nemlig varehuschef Henrik Smed, der har indstillet projektet.

- Ikast F.S. Håndbold er en lokal klub, som gør så meget for byen, og det vil vi selvfølgelig gerne være med til at støtte. Det er fedt, at vi kan hjælpe med at få nogle penge til byen, så der er mulighed for at få endnu mere gang i campusområdet. Det er jo et sted i byen, som rigtig mange benytter, og nu kan endnu flere få glæde af det - også uden at være medlem af en forening, siger Henrik Smed.

Den udendørs fitnessbane ventes at stå klar i sensommeren 2020.

Otte lokale projekter er udvalgt

Den udendørs fitnessbane er et af otte lokale projekter, der er blevet tildelt en donation af Salling Fondene via føtex. Der er i alt blevet doneret 1,7 millioner kroner, og de otte projekter er indstillet gennem lokale føtex-varehuse, der har søgt specifikt efter lokale initiativer, som styrker danskernes aktive og sociale liv. Det er tredje gang, Salling Fondene donerer penge til lokale projekter via føtex.

- Det er vores mål i Salling Fondene at gøre hverdagen bedre for danskerne. Derfor er det ganske naturligt for os at bidrage til de her projekter, der skaber nye aktive rammer i vores fælles byrum. Det er samtidig helt centralt, at der er tale om projekter i hele landet, da vi er en fond til glæde for alle danskere, siger Jens Bjerg Sørensen, bestyrelsesformand i Købmand Herman Sallings Fond.