Flot comeback: FCM vender 0-2 til 2-2 på ballade-aften

Gustav Isaksen og Juninho scorede målene, da FCM kæmpede sig flot tilbage fra en hård pauseskæbne mod Feyenoord. Opgøret vil også blive husket for slagsmål og ballade på lægterne

Udgivet:06. oktober 2022, 23.13

Læsetid:2 minutter

Gustav Isaksen jubler over sin flotte scoring til 1-2 mod Feyenoord. Senere udlignede Juninho til 2-2. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør
Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør| +45 96 26 37 27 | jjk@herningfolkeblad.dk
Jeg har været sportsredaktør på Herning Folkeblad siden 2011. Det er mit job at lede og fordele arbejdet på sportsredaktionen, så vi får den bedst mulige dækning af egnens sportshold og sportsfolk på alle platforme. Du må altid gerne sende mig en mail med tips og input. Du bliver ikke den eneste :-)
Se flere artikler af Jørn Just Kristensen

8 måneder siden

FODBOLD På en aften, hvor meget gik imod FC Midtjylland, viste Ulvene stærk mentalitet og kæmpede sig til et yderst fortjent point mod hollandske Feyenoord i Europa League.

Opgøret endte 2-2 efter hollandsk pauseføring på 2-0.

Begge Feyenoord-scoringer faldt efter lange videogennemsyn og hårfine kendelser, der begge gik hollændernes vej.

Samtidig blev oplevelsen skæmmet af grimme scener på lægterne, hvor adskillige hollændere havde skaffet sig adgang til andre tribuner end udebaneafsnittet. Det førte til slagsmål med vagter og endda politibetjente, der måtte trække stavene.

Optrinnene skete fortrinsvis før kampen og i første halvleg.

Sportsligt var der heller ikke meget at glæde sig over med midtjyske briller i første halvleg. For selvom FCM begyndte opgøret højenergisk og dominerende, var det Feyenoord, der scorede målene i første halvleg. To gange nettede hollænderne og begge gange - som nævnt - efter vældig dramatik.

Feyenoord kom på 1-0 på deres første egentlige målchance. Et par hurtige kombinationer bragte Sebastian Szymanski fri til afslutning på feltkanten. Han scorede, men den svenske dommer annullerede fluks målet for offside på angriberen Danilo i opspillet. Den kendelse blev dog omstødt efter videogennemsyn hos VAR-dommeren.

Kort før pausen blev FCM igen ramt af de små marginaler i en kendelse, der måtte forbi videorummet. Et skarpt hollandsk frispark med kurs mod mål ramte Evander Ferreira på armen. Efter et alenlangt videogennemsyn blev dommeren selv kaldt ud til skærmen og tildelte Feyenoord et straffespark. Anfører Orkun Kökcü scorede fra ellevemeterpletten. Jonas Lössl var dog ikke langt fra en spektakulær redning.

Isaksen flugtede liv i det midtjyske håb

Det var selvsagt noget af en dukkert at tage med til pausen. Men ni minutter inde i anden halvleg fik FCM fornyet håb. Pione Sisto sendte et indlæg i feltet, som via en forsvarer endte hos Gustav Isaksen, der flugtede bolden i mål til 1-2.

FCM skulle jagte en udligning, men de gode intentioner udmøntede sig sjældent i målchancer i den rodede fase, der fulgte. Men i opgørets sidste 12 minutter lykkedes det værterne at etablere et tryk mod Feyenoord-målet.

Veloplagte Gustav Isaksen var aktiv, og FCM kom også til flere dødbolde i den fase.

Fem minutter før tid lykkedes det så. Evander Ferreira smækkede et skruet skud mod bageste stolpe, hvor hans brasilianske landsmand Juninho kastede sig ind i bolden og udlignede til 2-2 til ekstatisk jubel på MCH Arena.

Resultatet betyder, at alle fire hold i gruppe F har fire point efter tre kampe. Puljens to øvrige hold, Sturm Graz og Lazio, spillede nemlig 0-0 i Østrig tidligere på aftenen.

Næste kamp i Europa League for FCM er på udebane mod Feyenoord om præcis en uge.

Herunder kan du genopleve kampen, som den udspillede sig i Ritzaus liveblog: