Lokal festival melder pas: Ingen Ikast Musikliv i 2021

En enig bestyrelse har tirsdag aften besluttet at aflyse årets udgave af Ikast Musikliv

Udgivet:04. maj 2021, 19.37

Læsetid:1 minut

Fadølsanlæggene kommer ikke i brug tredje weekend i juni, hvor Ikast Musikliv sædvanligvis fylder byen med liv og god lyd. Foto: Flemming Hansen

Camilla Abildgaard Norup
| can@herningfolkeblad.dk

IKAST Aflysninger og udsættelser af årets længe ventede festivaler er kommet som perler på en snor i løbet af tirsdagen.

Tirsdag aften var turen kommet til Ikast Musikliv.

- Vi var klar, alt var sat i gear, forberedt på håndtering af coronapas ved indgangen og sprit, rengøring og mundbind i stride strømme. Det så lyst ud, og Musikliv lå varmt i svinget i forhold til festivalens størrelse og genåbningsplanen for Danmark, siger Stephan Olesen, der er formand for Ikast Musikliv, i en pressemeddelelse.

Men som følge af natlige forhandlinger på Christiansborg, og deraf en ændret genåbningsplan, har festivalens bestyrelse været samlet tirsdag aften til et ekstraordinært bestyrelsesmøde.

Enig bestyrelse

Der var ét punkt på dagsordenen, og det var Ikast Musikliv i 2021 - go eller no go?

- Det er en enig bestyrelse, der har truffet den meget svære beslutning at udskyde vores elskede Ikast Musikliv og alle herlighederne til 2022, siger Stephan Olesen.

Zoneinddeling er problemet

- Regler om højst 2000 personer kan vi godt leve med. Vi er en lille festival og ikke flere samtidige gæster end dette, men kravet om zoneinddeling på højst 200 personer med adgang til velfærdsfaciliteter, kan vi simpelthen ikke få til at gå op i hverken logistik eller økonomisk, uddyber formanden.

Arbejder på senere arrangement

Bestyrelsen går nu i tænkeboks og overvejer, om der kan skabes en anden type arrangement senere på året. Men det står klart, at Ikast Musikliv ikke bliver afholdt 18-19. juni i år.

Alle billetter købt til 2021 overføres til 2022.