Stafet gjorde holdt i Harrild

Ryttere på islandske heste pustede ud inden sidste etape til Herning, der er vært for VM for islandske heste

2. august 2015, 08.21

Siden midt i juni har stafetten været på vej mod Herning med VM-stafetten. Sidste stop var på Naturcenter Harrild Hede. ?Privatfoto

heste-vm Ryttere på islandske heste har været på vej op gennem Jylland med en stafet som skulle til Herning. Rytterne ankom til Harrild Hede Naturcenter mandag.

Stafetten skal overrækkes borgmester Lars Krarup, fordi Herning er vært for VM 2015 for Islandske heste fra 3. til 9. august.

En flok islandsheste ryttere kom til Harrild Hede Naturcenter hen på eftermiddagen.

Her holdt heste og ryttere et velfortjent hvil natten over, inden turen gik videre mod Herning tirsdag formiddag.

Rytterne har taget turen fra Berlin med en stafet der skal afleveres til borgmester Lars Krarup i Herning her til formiddag, umiddelbart inden den officielle åbning af Verdensmesterskaberne for Islandske heste 2015 går i gang på Landsskuepladsen.

Det er en gammel tradition, at der i forbindelse med et VM for Islandske heste bliver redet en stafet fra det land, hvor VM sidst blev holdt til den aktuelle VM-plads.

I 2013 fandt VM sted i Tysklands hovedstad i Berlin, Tyskland, og i år er Herning værtsby for VM 2015.

Stafetten er en hilsen fra naturrytterne til de professionelle sportsryttere, som skal konkurrere ved VM, og den er samtidig en gestus til den islandske hest, der er så alsidig, at den kan benyttes af både unge og ældre til naturridning, langdistance ridning og top professionel baneridning.

De første tyske stafetryttere drog fra Brandenburger Tor i Berlin 21. juni 2015.

Rytterne rider 25 til 35 kilometer om dagen, og overdrager hver morgen stafetten til nye ryttere, som står klar til at bringe den endnu en etape fremad.

18. juli blev stafetten afleveret til de danske ryttere på grænsen ved Padborg.

De seks nordiske lande er sammen arrangører af VM 2015, hvor Herning er værtsby, på grund af sine gode stald- og bane-forhold ved landsskuepladsen.

15 nationer deltager og omkring 200 heste og ryttere skal konkurrere om medaljerne. På det danske landshold deltager blandt andre én forsvarende verdensmester samt to nordiske mestre.