Skrantende sejr: HIH måtte slide hårdt mod Ajax

Spillet hakkede mod københavnerne, men Herning-Ikast vandt onsdagens ligakamp med 27-23

24. februar 2021, 20.03

Mie Sando og Herning-Ikast måtte slide for onsdagens pligtsejr hjemme over Ajax København. Foto: Henrik Ole Jensen

HÅNDBOLD Da Herning-Ikast i oktober sidste år overraskende tabte ude til Ajax København, var det efter en midtjysk præstation på lavt niveau.

I onsdagens »returkamp« i IBF Arena skabte københavnerne nye problemer for HIH-kvinderne, men denne gang endte det trods alt med den ventede pligtsejr til det Ikast-baserede tophold.

Midtjyderne vandt i sidste ende forholdsvist sikkert med 27-23, men ved pausen var det gæsterne fra Vesterbro, som førte med 16-14.

I en spillemæssigt blandet første halvleg hakkede Herning-Ikast-maskinen i begge ender. Værternes defensiv fik ikke fat, Ajax havde mange lange angreb og tilspillede sig problemfrit frem til afslutninger og scoringer. Samtidig hev keeper Jessica Ryde indledningsvis kun to redninger til sig.

Offensivt manglede der inden pausen også fokus og tempo hos hjemmeholdet, der blev for utålmodigt og leverede for tekniske fejl og dårlige beslutninger.

Det udnyttede Ajax’ fodrappe spillere til løbende at smide forhindringer foran favoritterne, der var bagud 11-14, inden de fandt nogenlunde fodfæste i slutningen af halvlegen. Medvirkende var fem mål fra topscorer Stine Skogrand, og ikke mindst målvogter Sabine Englert, der bidrog med en stribe fine parader og samlet set nåede en redningsprocent på næsten 48.

I anden halvleg var der langt mere aggressivitet hos Herning-Ikast-holdet, som på 10 minutter forvandlede 17-18 til føring på 23-18. Her var der effektivt hos både defensiven og en mere tempofyldt angrebsfase. I den periode scorede Ajax ikke i næsten 11 minutter.

Mod slutningen sjuskede HIH’erne en smule, og der var en lille antydning af stress, da københavnerne - i overtal - reducerede til 21-24. Derefter ramte HIH’s Helene Fauske stolpen, inden udeholdet sekunder efter gjorde det samme.

Men da Line Mai Hougaard, der sammen med fløjkollegaen Emma Friis var skarp foran kassen, scorede til 25-21, var der ikke mere i gæsterne. Særligt ikke, da Ingvild Bakkerud og Helene Fauske nettede yderligere to gange, inden cheftræner Kasper Christensen gav pauser til flere profiler og sendte talenterne på gulvet.

HIH-topscorer mod Ajax København blev Stine Skogrand med syv træffere.

Herning-Ikast får nu nogle dage uden kampe frem til næste ligaopgør, som er mandag 1. marts ude mod Nykøbing Falster Håndbold.