Påvirket mand amok i Ikast: Ville stikke øjnene ud og skære halsen over på bekendt kvinde

En grim sag med vold og trusler fandt sted i aftes i Ikast, hvor en 32-årig kvinde blev truet på livet af en 33-årig mand. Under anholdelsen gik manden amok på politiet

2. juni 2021, 07.49

Foto: Henrik Ole Jensen

IKAST Tirsdag blev en mareridtsaften for en 32-årig kvinde fra Ikast. En 33-årig mand fra hendes omgangskreds opsøgte hende i kvindens hjem i Ikast midtby. Kort efter opstod en række uklarheder, som fik situationen til at eskalere. Ifølge kvinden gik manden, som var påvirket af både narkotika og alkohol, pludselig amok. Herefter fortalte han kvinden, at han ville stikke hendes øjne ud med en kanyle og efterfølgende skære halsen over på hende. Det lykkedes i tumulten kvinden at kontakte politiet, som kort efter ankom til adressen.

- Manden var bestemt ikke tilfreds, da han så patruljen. Han blev meget sur og begyndte at true betjentene ved at fortælle, at han kender deres adresser, og at han ved, hvor betjentenes børn går i skole. Sådan en adfærd vil vi naturligvis ikke tolerere, siger sekretariatsleder Bent Smedegård fra lokalpolitiet i Herning.

Angreb politiet

Under anholdelelsen lykkedes det den 33-årige mand at flygte ud på toilettet, hvor han låste sig inde. Da politiet fik døren brudt op, blev han udsat for en omgang peberspray. Det var ikke nok til at standse manden og hans raseri.

- Han kæmpede fortsat videre mod anholdelsen og satte sig til modværge, og desuden sparkede han en af betjentene i skridtet, siger Bent Smedegård.

Nu venter en byge af sigtelser mod den 33-årige mand for både trusler og vold mod polititjenestemand. Han har i nat sovet i dententionen, og op ad dagen afgøres det, om han skal fremtilles i grundlovsforhør.