Frank takker af: Socialdemokratiet i byrådet i Ikast-Brande får ny spidskandidat

Frank Heidemann Sørensen får med udgangen af næste år 21 år i byrådspolitik, men så er det også slut. Arvefølgen er på plads

Udgivet:30. september 2020, 15.28

Læsetid:4 minutter

Frank Heidemann Sørensen trækker sig tilbage. Han erstattes som gruppeleder i S af Kasper Pauli Pedersen (med skæg) og som kandidat i Engesvang af Hans Christian Jørgensen. På billedet ses også partiets kredsformand, Tage Olsen (til højre), der ikke er i tvivl om, at det er et politisk fyrtårn, der nu forlader lokal politik med udgangen af næste år. Til gengæld er de friske unge kræfter også parate. Foto: Rasmus Viuff

Rasmus Viuff
Egnsredaktør| viuff@midtjyllandsavis.dk

3 år siden

ENGESVANG Frank Heidemann Sørensen holdt onsdag pressemøde med Socialdemokratiet i Ikast-Brande på hjemmebane i Engesvang Hallen.

Stedet var valgt bevidst. For det var en markant begivenhed, der skulle tales om. Frank Heidemann Sørensen, Engesvangs politiske energibundt og omdrejningspunkt med tyve år i byrådet, siger farvel. Og det gøres bedst på hjemmebanen.

Frank Heidemann Sørensen er 65, og dermed har han nået en alder, hvor der stadig er ti år til, at han kan stille op som amerikansk præsident eller være kinesisk leder. Men vi er hverken i USA eller i Kina, men i Ikast-Brande Kommune.

- Så tiden er kommet, sagde Frank Heidemann Sørensen ved pressemødet.

- Jeg er ikke træt af politik, og jeg har nok at lave, men jeg ønsker at vide rettidig omhu ved at trække mig nu.

Frank Heidemann Sørensen har været syg; ramt af kræft. Han er rask nu, men sygdommen har været med til at ændre hans perspektiv syn på de vigtige ting i hans liv, som det ser ud nu.

Kasper og HC tager over

Samtidig er afløserne på plads.

- Jeg har to gode afløsere. Kasper Pauli Pedersen skal være ny spidskandidat, hvis han godkendes på partiets generalforsamling. Og for Engesvang er der en ny kandidat på plads i form af Hans Christian Jørgensen, der i dag er formand for Socialdemokratiet i Ikast-Brande.

Han har boet i Engesvang i mere end 30 år.

- Så vi har holdet parat til en valgkamp, hvor vi for tredje gang kan få fremgang ved byrådsvalget, siger Frank Heidemann Sørensen.

Han tror på, at partiet kan holde de 52 procent af stemmerne i Engesvang, og at der kan komme fremgang.

Men det bliver altså uden ham.

Savner Carsten og Preben

Frank Heidemann Sørensen forlader byrådet med en lidt bitter smag i munden. Han føler ikke, at ønsket om de brede forlig er tilstede hos Venstre og Dansk Folkeparti, der har lukket S ude, og nu er tilliden væk, føler han.

- Så ja, jeg savner faktisk Carsten Kissmeyer (V) og Preben Christensen (Fælleslisten) i byrådet; da var indstillingen anderledes, siger Frank Heidemann Sørensen.

- Da var der mere fokus på, hvad vi kunne blive enige om, end hvad vi var uenige om.

- Jeg har været utrolig glad for alle de år, jeg har været med. Jeg har været med til at flytte noget, og jeg har arbejdet for en god geografisk spredning af de kommunale tilbud.

Frank Heidemann Sørensen træder af som gruppeformand i S i byrådet lige før jul. Og i det nye år træder han ud af byrådets økonomiudvalg.

Han erstattes af Kasper Pauli Pedersen, 34, fra Ikast.

Så der er virkelig tale om et generationsskifte. Kasper Pauli Pedersen er pædagog i Vestbyens Børnehave i Ikast og er i gang med sin første periode i byrådet.

Han ved, at det er store sko, han skal fylde ud med den ny post. Men han er parat, og fyldt med optimisme. For Socialdemokraternes nye linje - en Socialdemokratiet classic - det er lige ham, med en lidt mere venstreorienteret linje i forhold til velfærd og økonomisk politik.

Kasper Pauli Pedersen har en forhåbning om, at de gode bølger, der møder partiet på landsplan vil smitte af på partiet lokalt.

Fokus på Engesvang

Og det næste år skal blandt andet bruges til at synliggøre, at Venstre og DFs velfærdspolitik i Kasper Pauli Pedersens og Socialdemokratiet søjne er kejserens nye klæder - masser af ord, men indholdet er kun nedskæringer.

Hans Christian Jørgensen har for sit vedkommende tænkt sig at fastholde Engesvangs fokus på vision 2020, som lige nu er sendt til kommunalt hjørne.

Og så ellers være med til at fastholde og udvikle Engesvangs position.

Partiets kredsformand, Tage Olsen, er enig. S skal være med til at udvikle byerne. Ikke blot Engesvang, men også Ejstrupholm, Bording og de mange andre mindre bysamfund, der kendetegner Ikast-Brande Kommune.

Og Frank Heidemann Sørensen. Han regner med fortsat at have travlt. Både med hustruen Helga og ude i byen; han regner ikke med at komme til at kede sig, for der er nok at tage fat på.

Socialdemokratiet i Ikast-Brande har udskudt kredsgeneralforsamlingen fra mandag 28. september til onsdag den 21. oktober i »Den gamle Biograf« i Engesvang. Her skal arvefølgen i partiet blåstemples.