
Alle kan gøre en indsats for verdens mest udsatte
12. marts er der brug for indsamlere til at samle ind til både tørkeramte mennesker i Afrika og frysende i Ukraine
Udgivet:20. februar 2023, 07.00
Læsetid:2 minutter
Erait Nelson er skoleleder på Waddach Primary School i Turkana. Skolen har tidligere fået støtte fra Folkekirkens Nødhjælp. Foto: PR-foto
1 måned siden
IKAST-BRANDE - Med en indsamlingsbøsse i hånden og en gåtur på to-tre timer 12. marts kan alle gøre en verden til forskel for nogle af verdens mest udsatte, siger Hans Jørgen Hansen, Engesvang, som medlem af Rådet i Folkekirkens Nødhjælp og lokal indsamlingsleder.
Den søndag er der sogneindsamling til fordel for det hjælpearbejde, Folkekirkens Nødhjælp udfører rundt om i verden.
- Jeg har selv for nylig været på en studietur til det nordlige Kenya, der ligesom de andre lande på Afrikas Horn er ramt af den værste tørkekatastrofe i 40 år. Jeg glæder mig til, at vi kan samle penge ind til at give lidt håb til de tusinder af mennesker, der trues af sultedøden, siger Hans Jørgen Hansen og tilføjer:
- Samtidig ser vi katastrofer i Ukraine, hvor Folkekirkens Nødhjælp også er gået ind for at hjælpe mennesker, der fryser. Vi skal samle ind til driften af flygtningecentre, hvor civile kan få varme og mad, og vi skal samle ind til at kunne skaffe godt, varmt tøj til især børn.
Miner på marker og i haver
- Desuden er Folkekirkens Nødhjælp engageret i Ukraine med at uddanne folk til at finde og uskadeliggøre miner og ueksploderet ammunition, sådan at marker og haver kan bruges risikofrit, når krigen engang er slut, tilføjer Hans Jørgen Hansen.
I Ikast-Brande Kommune er der indsamlingsledere i Ikast, Isenvad, Engesvang-Bording og Fonnesbæk. Man kan kontakte de lokale indsamlingsledere for at få en rute, men man kan også tilmelde sig som indsamler på den centrale hjemmeside www.blivindsamler.dk, hvor man så vælger det sogn, man gerne vil samle ind i.
Indsamlingen foregår de fleste steder midt på dagen, og der bliver indsamling af både kontanter og bidrag via Mobilepay. Alle bliver udstyret med en indsamlingsbøsse og en QR-kode og et kort med alle husstande på ruten indtegnet. I Fonnesbæk Sogn er der dog kun indsamling med Mobilepay og uddeling af foldere med muligheder for indbetaling.
- Og så kan man som indsamler faktisk også gøre noget for klimaet. Folkekirkens Nødhjælp har besluttet, at der for hver indsamler i Danmark bliver plantet et træ i et skovfattigt område i Etiopien. Træer opsuger CO2, de er med til at holde på fugtighed i jorden, og når de bliver store nok, kan de give skygge til dyr og mennesker, siger Hans Jørgen Hansen.
