Borgmesteren på cykeltur:

Borgmesteren overbevist om at kalenderen var blank

Udgivet:09. december 2022, 15.00

Læsetid:2 minutter

Filialdirektør Allan Kvistgaard Nielsen fra Nordea (t.v.) og borgmester Ib Lauritsen (V) stod for overrækkelsen af Ikast Bys initiativpris til Kunstpakhuset. Til at stå frem i forgrunden og modtage prisen havde formanden for Kunstpakhuset, Birgitte Damgaard, udpeget et par af rødderne bag initiativet - nemlig Jens Christian Jensen og Elin Juul Nielsen. Foto: Tom Laursen

Laila Kempel
Journalist| lak@ikastavis.dk

1 år siden

IKAST Ikast Bys initiativpris skulle søndag eftermiddag uddeles. Og som altid var det en overraskelse for modtagerne. Men overraskelsen trak ud. For den glade giver måtte med 20 minutters forsinkelse erkende, at det nok også var en overraskelse for ham.

Borgmester Ib Lauritsen (V) havde nemlig ikke fået skrevet opgaven i sin kalender. Han var på vej hjem fra en cykeltur, da han blev overrasket af et telefonopkald.

- Man kan vist godt sige, at jeg er ilet hertil. Det er femte gang, at jeg har æren af at uddele prisen, sagde borgmesteren, der forklarede, at prisen tidligere er givet til både foreninger og enkeltpersoner.

- Der har været en mangfoldighed af modtagere, og man kan så måske undre sig over, at vi står her i Kunstpakhuset, som er et initiativ for en smal målgruppe. Men det betyder ikke så meget, hvis man er vedvarende og bliver ved med at kæmpe, som det er tilfældet her i Kunstpakhuset. Som jeg har forstået det, er det en persongruppe, der har trukket læsset. Så derfor vil jeg bede Elin Juul Nielsen og Jens Christian Jensen om at komme herop og modtage prisen, sagde Ib Lauritsen:

- Stort tillykke med prisen. Det er velfortjent.

Rødderne æres

Borgmesteren havde ud over en stor buket blomster også en gavecheck med på 15.000 kroner.

Formanden for Kunstpakhuset, Birgitte Damgaard, takkede på vegne af Kunstpakhuset for prisen, som modtagerne er meget beærede over.

- Nu er det sådan, at formænd og bestyrelsesmedlemmer kommer og går, så derfor er det kun rimeligt, at det er rødderne, der bliver æret i dag, lød det fra formanden.

Jens Christian Jensen var ikke i tvivl om, at donationen faldt på et tørt sted, og skulle man være i tvivl om, hvorvidt det var Kunstpakhuset eller to af initiativtagerne til stedet, der fik prisen, så skyndte han sig at give pengene videre til udstillingsstedet.

Søndag eftermiddag blev der også holdt afskedsreception for den kunstneriske leder, Bente Jensen, der fik en tak med på vejen fra bestyrelsen.

Katte og adjektiver

- Vi ved, at du har en svaghed for stregtegninger og katte, sagde bestyrelsesmedlem Karen Hebsgaard og overrakte et lille værk af netop det til den kunstneriske leder.

Bente Jensen takkede for opmærksomheden og samarbejdet.

- Jeg er glad for, at selve afskedstalen blev holdt forleden dag. For der blev sagt en masse tillægsord, som jeg ikke er sikker på holder vand. Men jeg takker i hvert fald for ordene og samarbejdet. Det har været interessant at være her.

Kunstpakhusets kunstneriske leder Bente Jensen holdt søndag eftermiddag afskedsrecpetion og fik blandt andet en stregtegning med katte på overrakt af bestyrelsesmedlem Karen Hebsgaard. Foto: Tom Laursen