Babysalmesang giver ro og nærhed

I foråret deltog Kristina Hyre-Jensen sammen med sin søn Eske i babysalmesang i Ikast Kirke. Det var en rigtig god oplevelse. Hun oplevede, at det gav en særlig nærhed og ro

Udgivet:14. august 2022, 15.00

Læsetid:3 minutter

Kirsten Hyre-Jensen og sønnen Eske har allerede gået til babysalmesang i Ikast Kirke. De håber igen at få tid i kalenderen til at være med i efterårssæsonen. Foto: Privat Foto

IKAST Inden længe, 2. september, begynder endnu et babysalmesangsforløb i Ikast Kirke.

Det skriver kirken i en pressemeddelelse.

Babysalmesang er et tilbud for babyer fra to til ti måneder, der sammen med én eller begge forældre deltager i aktiviteten i kirken.

Der bliver sunget både gamle og nye salmer. Men også små remser og musik er en del af programmet. Det hele kobles sammen med forskellige sansemotoriske virkemidler som tegn, berøring og stimulastik, enkle dansetrin, instrumenter og visuelle rekvisitter. Alt sammen for at opnå en god og tryg oplevelse for både babyer og forældre.

Kristina Hyre-Jensen gik i foråret til babysalmesang sammen med sin søn Eske.

- Jeg synes, det var vigtigt at lave noget sammen med min søn, som samtidig var med til at udvikle ham, siger Kristina Hyre-Jensen, der også satte pris på den fælles oplevelse, der kunne give nærhed og styrke relatinen.

- Jeg oplevede, at vi fik en rigtig god og nær kontakt, når vi var til babysalmesang. Det har virkelig været en positiv oplevelse. De små lege og øvelser i forløbet har givet mig og os nogen redskaber, der giver Eske ro. Det er vi faktisk rigtig glade for. Vi synger jævnligt nogen af sangene, vi lærte til babysalmesang. Jeg kan mærke, at han genkender dem, og det giver også nogle smil, fortæller Kristina Hyre-Jensen.

Selve babysalmesangsforløbet varer cirka en halv times tid. Bagefter er der mulighed for en hyggestund over en kop kaffe/te i kirkens alrum sammen med de andre deltagere.

- Det er en god mulighed for at lære andre mødre med jævnaldrende børn at kende. Jeg synes, det er rigtig fint, at man også møder nogen andre end dem, man lige er i mødregruppe med. Selvom børnene jo egentlig er jævnaldrende, så betyder en måned eller to jo meget i forhold til deres udvikling, når de ikke er ældre, siger Kristina Hyre-Jensen, der ser de nye bekendtskaber som en ekstra bonus.

- Det har været godt og sjovt at se og høre, hvor de andre er henne. Og det har selvfølgelig også været godt for Eske at møde nogen andre børn ja, både på hans egen alder, men også dem der var lidt ældre og yngre, konstaterer hun.

Den nye aktivitet kører over syv fredage frem til efterårsferien. I uge 43 starter så et nyt forløb.

Kirkens kulutrmedarbejder Kirsten Toftgaard fortæller, at man godt kan tilmelde sig fra gang til gang, hvis der er plads.

- Vi opfordrer egentlig til, at man så vidt muligt tilmelder sig og deltager i et helt forløb. Det giver den bedste oplevelse og det bedste udbytte, siger Kirsten Thoftgaard.

Hun leder sammen med med kirkens organist Gitte Støvring Preussler babysalmesang-aktiviteten.

- Vi glæder os til at komme i gang med babysalmesang efter en længere sommerpause, lyder de fra de to medarbejdere.

Kristina Hyre-Jensen har allerede været med, men håber at, hun også kan få det passet ind inden hun igen vender tilbage på arbejdet.