På fodtur gennem Spanien

Caminoen - den specielle pilgrimsvandring mod Santiago de Compostela tiltrækker hvert år nye tilhængere. Ikast Bio viser dokumentar om turen

15. februar 2020, 06.30

300.000 vælger hvert år at vandre på den historiske pilgrimsrute Caminoen. Foto: Privat

CAMINOEN Har du nogensidne drømt om at vandre den flere hundrede kilometer lange tur fra den fransk/spanske grænske til Santiago de Compostela.

Så var det måske en ide at dukke op i Ikast Bio den 26. februar, hvor Den Danske Santiagoforening vil vise filmen Six Ways to Santiago.

Den prisbelønnet film følger seks pilgrimme, deriblandt danske Anne-Marie under strabadserne ved at krydse et helt land til fods, kun med rygsæk, et par støvler og et åbent sind.

På den historiske pilgrimsrute fra den franske grænse, til byen Santiago de Compostela vandrer der nu årligt over 300.000 pilgrimme fra hele verden. Hvad er det som gør, at mange er klar til at vandre 800 km? Alle har hver sin forklaring på, hvorfor de har valgt at vandre på Caminoen.

Der er vandrere, der fortæller, at det er flotte, anderledes landskaber, der hele tiden kræver, at du sætter dig ned og bare lader skønheden og roen komme til dig.

Andre er taget på Caminoen efter en ændret arbejds- /livssituation for på vandringen at afklare, hvad de vil fremadrettet.

I filmen der varer 84 minutter følger man seks pilgrimme i alderen 3-73 fra hele verden. Filmen er optaget af en amerikaner (med økonomisk støtte fra Den danske Santiagoforening) det vil sige engelsk sprog, men med danske undertekster.

Filmen er prisbelønnet med hele seks priser og anmeldelsen i New York Times lød:

’Advarsel’: Lysten til at komme af sted er stor!

Ved filmforevisning vil to medlemmer fra Santiagoforeningen være til stede og svare på eventuelle spørgsmål.