Corona-udfordringer på ridebanen

Højris Rideklub fandt løsninger i stedet for begrænsninger

15. oktober 2020, 07.30

Vinder af Maxi-cup for ponyer: Mathilde Sørensen / Fandango fra Brande Sportsrideklub. Foto: Privat

RIDNING Det kan være svært at være vært for et ridestævne i en corona-tid, hvor der er forsamlingsforbud og en lang række andre restriktioner at tage hensyn til.

Men stævneudvalget i Højris Rideklub og bestyrelsen gik i tænkeboks og fik reglerne for de deltagende ryttere og deres hjælpere strikket sammen, så Covid-19-reglerne kunne overholdes.

Klubben har i øvrigt stor ros til den måde, ryttere og forældre tacklede reglerne, som var opsat for afvikling af stævnet.

Efter en lang stævne-tørke vil rytterne jo gerne ud på stævnepladserne igen, og så må man tilpasse sig, så det bliver muligt.

Udfordringerne med afvikling satte mange tanker i gang, og nogle af de løsninger klubben fandt frem til, er faktisk så optimale, at de bliver permanente ved fremtidige stævner.

Heldigvis var vejret med rideklubben, så der kunne varmes op på udendørsbanerne, for at undgå for tæt kontakt.

- Det er naturligvis ikke så spændende at holde stævne under disse forhold, hvor der er lagt op til ”Rid og skrid” – når man plejer at blive på stævnepladserne længere for både at hygge med venner ig se de øvrige ryttere, men det var desværre ikke en mulighed denne gang, siger Karin Lindved fra Højris Rideklub.

Stævnet startede fredag med dressurklasser for klubbens elevryttere, og her var der mange, der var debutanter i stævnesammenhæng. Der blev vist rigtig meget god ridning af klubbens up-comming-ryttere.

Lørdag var der dressurklasser og her måtte hele dagens og aftenens timer tages i brug.

Søndag var der springklasser, hvor man startede i højder, hvor absolut alle kunne være med: Bom på jorden – men senere kom der meget mere højde på forhindringerne.

I springning blev afviklet Cups for såvel ponyer som heste, hvor der blev redet indledende og finalerunde.

Victoria Holm Frederiksen (3 år) på hendes egen pony Stella. Victoria deltog i ”bom på jord”. Foto: privat
Lidt fis og ballade, for hestene skal dog ikke have mundbind på - selvom de stiller op til stævner. Foto: privat