Kaptajnen blev matchvinder: FCM vandt tæt topkamp

Et hovedstødsmål af anfører Erik Sviatchenko sikrede FC Midtjylland tre vigtige point i topkampen mod Randers FC. Genoplev kampen her i livebloggen

26. september 2021, 14.36

FCM-forsvaret gjorde det glimrende mod Randers. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

FODBOLD FC Midtjylland forsvarede førstepladsen i Superligaen med en arbejdssejr over Randers FC i den tidlige søndagskamp.

Foran 8503 tilskuere vandt FCM 1-0 i et tæt topopgør, hvor Randers også bed fra sig og viste, hvorfor de aktuelt indtager fjerdepladsen i ligaen.

Kampens enlige træffer faldt efter 17 minutter på en af de dyder, der tidligere har kendetegnet guldhold i FCM: Nemlig en vellykket hjørnesparkskombination.

Pione Sisto svævede bolden mod et tætpakket område ved forreste stolpe. Juninho og Charles Rigon Matos steg til vejrs, men ingen ramte bolden, som i stedet strøg videre til bageste stolpe, hvor Erik Sviatchenko stod fri og scorede med pandebrasken.

Det var FCM’s første rigtige målchance, og scoringen gav også en smule rygvind. Men det velorganiserede Randers-hold stod godt imod og truede også offensivt - blandt via den fysisk stærke forward Alhaji Kamara og en god stak dødbolde.

I pausen måtte FCM udskifte anfører Erik Sviatchenko, der døjede med smerter i lysken. Daniel Høegh kom ind i hans sted.

Der var langt mellem de åbne chancer i anden halvleg. Men Pione Sisto stod for en af de seværdige efter knap en time. Han drev bolden frem over en halv banelængde og skød tæt forbi.

Superligadebut til rekordindkøbet

Små 10 minutter før tid gav FCM Superligadebut til klubbens dyreste indkøb nogensinde, brasilianske Marrony. Han diskede op med flere lækkerier og kunne have cementeret sejren, da han tre minutter inde i tillægstiden gav prøver på sin enorme speed. Marrony sprintede af sted i en kontra, men afslutningen gik forbi mål.

Forsvaret og målmand Elias Olafsson holdt dog stand i en hektisk slutfase, hvor Randers pressede på. »Ulvene« har nu 24 point for 10 kampe.

Det lægger pres på rækkens nummer to, FC København, der spiller ude mod FC Nordsjælland senere i dag.

Genoplev FCM’s sejr over Rander i Ritzaus liveblog herunder: