Corona har ramt FCM-truppen

Optakten til topkampen mod AGF er blevet forstyret af corona-smitte til Evander Ferreira

20. november 2020, 12.17

Evander Ferreira er som den første FCM-spiller testet positiv for corona. Foto: Henrik Ole Jensen

FODBOLD På søndag spiller FC Midtjylland igen i Superligaen efter 14 dages landskampspause. I sidste uge spillede FCM pokalkamp mod HB Køge med en stærkt beskåret trup, fordi mange var af sted med forskellige landshold.

Én af dem, der ikke har været væk, er midtbaneprofilen Evander Ferreira. Men han kommer næppe til at spille søndagens kamp mod AGF. Tirsdag kunne FC Midtjylland nemlig meddele, at Evander som den første FCM-spiller er blevet testet positiv for corona.

På klubbens hjemmeside skriver FCM, at det formodes, at spilleren er blevet smittet i forbindelse med de fridage, som resten af truppen havde i sidste uge. Han har i skrivende stund ikke vist symptomer.

- Spillere og stab tager de nødvendige forbehold, og vi har iværksat skærpede tiltag. Det betyder blandt andet, at træningen er lukket for fans og medier i de kommende dage, oplyses det på fcm.dk.

Resten af holdet er testet negativ og bliver testet igen inden søndagens kamp. Dermed vil alle, der er på eller omkring holdet, have gentagene negative tests før de deltager i kamp.

Tre AGF-sejre på stribe

Med en sejr over AGF kan FC Midtjylland hoppe tilbage op på førstepladsen i 3F Superligaen. SønderjyskE, der tidligere søndag møder OB på udebane, fører med ét point ned til »ulvene«, der selv er ét point foran AGF på tredjepladsen.

Kampen spilles i Aarhus med start klokken 18.00. De to hold mødtes senest i Aarhus 12. juli. Her havde FC Midtjylland kort før sikret sig det danske mesterskab, og det var måske medvirkende til, at hjemmeholdet vandt 3-0 mod et mat Herning-mandskab. Patrick Mortensen bragte aarhusianerne foran allerede efter otte minutter, og herfra dominerede AGF resten af kampen.

Det betyder samtidig, at AGF nu har vundet de tre seneste indbyrdes opgør mod FCM.