Brevstemmer i stigning: 1691 har brugt muligheden i Ikast-Brande Kommune

Fredag var sidste dag for at brevstemme, og flere har i år benyttet muligheden

Udgivet:02. november 2022, 13.54

Læsetid:1 minut

Flere har i år valgt at brevstemme fremfor at møde frem i stemmeboksen. Foto: Privatfoto

Mikkel Korsgaard Christensen
Egnsredaktør
Mikkel Korsgaard Christensen
Egnsredaktør| +45 96 26 34 67 | mkc@herningfolkeblad.dk
Kære læser. Jeg dækker sundheds- og ældreområdet samt arbejdsmarkedsområdet i Ikast-Brande - men jeg skriver og interesserer mig for stort set alt. Jeg elsker at skrive features og menneskehistorier, og jeg går meget op i politik samt alt slags sport. Bor i Ikast, er gift og har to sønner. Holder meget af lange løbeture i naturen og samvær med familien.
Se flere artikler af Mikkel Korsgaard Christensen

7 måneder siden

IKAST-BRANDE 29.364 vælgere fra Ikast-Brande Kommune kunne stemme til Folketingsvalget i går.

Forud for valghandlingen kunne den ansvarlige for valghandlingen i Ikast-Brande, Lone Nelderberg, fortælle, at flere af kommunens borgere i år har benyttet sig af muligheden for at brevstemme. Nemlig 1691.

Det er lidt flere brevstemmer end ved valget i 2019. Her brevstemte 1467 vælgere i Ikast-Brande Kommune. Ved kommunalvalget sidste år var tallet lidt højere. Her var landet fortsat plaget af lidt frygt for coronasmitte. Her brevstemte 2088 borgere. Ved folkeafstemningen om forsvarsforbeholdet i sommer brevstemte 1041 borgere fra Ikast-Brande Kommune.

Kommunens største valgsted er i Ikast, hvor 12.007 vælgere kunne sætte deres kryds. Ikast-Brande Kommunes mindste valgsted ligger i år i Blåhøj, hvor 633 borgere kunne sætte kryds.