Gudstjeneste i sommernatten

Torsdag den 31. juli er der friluftsgudstjeneste på Lille Dværgbakke ved Bølling Sø

28. juli 2014, 09.00

Torsdag den 31. juli er der midsommergudstjeneste og folkemusik ved Bølling Sø (Privatfoto)

KIRKE | Engesvang Kirke har i år gudstjeneste i sommernatten torsdag den 31. juli. Den vil foregå på Lille Dværgbakke ved bredden af Bølling Sø, oplyser Hans Jørgen Hansen fra menighedsrådet.

- Det er en fantastisk smuk tradition, vi har fået med friluftsgudstjeneste, mens solen går ned bag Stenholt Skov og folkemusikgruppen Snuptaw, der runder gudstjenesten af med traditionel dansk musik. Det er så dansk, så smukt og så rørende, siger Hans Jørgen Hansen.

Andre facetter

Han bemærker, at det er en gudstjeneste og ikke blot smukke nationalromantiske billeder.

- Jeg holder meget af den almindelige søndagsgudstjeneste, men når man ind i mellem laver gudstjenester på en anden måde, kommer der andre facetter af forkyndelsen, lovsangen og det kristne fællesskab frem.

Og erfaringen viser også, at forskellige former for gudstjenester taler til forskellige mennesker. Vi skal som kirke sørge for at have mange forskellige slags gudstjenester og aktiviteter, så flest mulige mennesker oplever, at der er noget, som taler til netop dem, siger Hans Jørgen Hansen.

Musik fra Snuptaw

Og gudstjeneste i sommernatten, der nu har været gennemført de seneste syv-otte år, tiltrækker mange mennesker, der ellers ikke så ofte kommer i kirken. Folkemusikgruppen "Snuptaw", der har tilknytning til Kragelund-området, vil både spille til salmerne og i forlængelse af gudstjenesten give nogle numre. Gruppen kommer også til Engesvang igen, idet en koncert med "Snuptaw" indgår i Kulturens Venners sæsonprogram, der ventes offentliggjort om et par uger.

Transportmidlerne

Gudstjenesten i sommernatten foregå på Lille Dværgbakke nedenfor den store parkeringsplads ved Kragelundvej. Arrangørerne beder folk om at bruge parkeringspladsen - eller komme på cykel eller »apostlenes heste« - da det ikke er muligt at parkere, lige hvor gudstjenesten foregår.

Gudstjenesten begynder kl. 20, og bagefter vil der være kaffe til de, der fortsat vil nyde sommeraftenen ved bredden af Bølling Sø.