Kærshovedgård skaber utryghed: Nu skal nyt vagthold passe på Bording-området

Bording Erhvervsforening indledte i 2021 en kamp for mere tryghed på grund af Udrejsecenter Kærshovedgård. Nu er et nyt vagthold på plads. Den næstbedste løsning, siger formanden

Udgivet:06. januar 2023, 08.30

Læsetid:2 minutter

Så lykkedes det endelig. Formanden for Bording Erhvervsforening, Lars Lausten (t.v.) byder koordinator Mikael Nielsen fra sikkerhedsvirksomheden G4S velkommen. Foto: Privatfoto

Mikkel Korsgaard Christensen
Egnsredaktør
Mikkel Korsgaard Christensen
Egnsredaktør| +45 96 26 34 67 | mkc@herningfolkeblad.dk
Kære læser. Jeg dækker sundheds- og ældreområdet samt arbejdsmarkedsområdet i Ikast-Brande - men jeg skriver og interesserer mig for stort set alt. Jeg elsker at skrive features og menneskehistorier, og jeg går meget op i politik samt alt slags sport. Bor i Ikast, er gift og har to sønner. Holder meget af lange løbeture i naturen og samvær med familien.
Se flere artikler af Mikkel Korsgaard Christensen

9 måneder siden

TRYGHED Fra denne uge har området omkring Udrejsecenter Kærshovedgård fået en ny tryghedsskabende vagt. Det bliver sikkerhedsvirksomheden G4S, som i de næste fire år vil være til stede omkring Kærshovedgård og i Bording samt Isenvad 365 dage om året fra klokken 8.00 til klokken 18.00.

Det har taget lang tid at nå hertil. Til denne uge hvor Bording officielt kunne byde velkommen til det nye vagthold, som i de næste fire år - finansieret af staten - skal skabe mere tryghed i området omkring Udrejsecenter Kærshovedgård. Helt konkret drejer det sig om 15 millioner kroner fordelt på fire år til tryghedsskabende tiltag i området.

Bording Erhvervsforening har gået forrest i kampen for mere tryghed efter den daværende regerings kovending tilbage i foråret 2021. Planen var først at sende en gruppe af beboerne fra Kærshovedgård til Langeland, men sådan gik det som bekendt ikke.

Er fortrøstningsfuld

Formanden for erhvervsforeningen hedder Lars Lausten, og han mødte i mandags op på stationen i Bording med Mikael Nielsen. Han er vagt og koordinator for vagtholdet.

- G4S har lejet et lille kontorlokale på stationen og bevæger sig ellers rundt til fods samt i bil og vil være synlige i hele området, fortæller Lars Lausten.

Han kalder sig tilfreds med initiativet, men understreger nok engang, at det her er den næstbedste løsning.

- Vi så jo helst, at udrejsecentret ikke skulle ligge her, men når det nu ser ud til, at det ikke kan være anderledes, håber vi, at tryghedsvagterne kan være med til at skabe netop tryghed. Mit håb er, at vores område nu bliver et bedre sted at bo, for vi har brug for mere tryghed, lyder det fra formanden,

Butikker og erhvervsvirksomheder vil løbende få besøg af G4S, og oplever man som borger ellers noget utrygt, kan man ringe direkte til vagten. Man kan læse mere på hjemmesiden lokaltryghed.com.

Lars Lausten tilføjer, at vagtordningen skal evalueres på et tidspunkt, men at han er fortrøstningsfuld.

- Nu varer det her i fire år, og så skal det revurderes, men vi håber da, at det er noget, der fortsætter, hvis Kærshovedgård skal blive liggende.