Sårbare unge bliver hægtet af: Nu er der støtte på vej til 100 unge i Ikast-Brande

Ny ungeguide være med til at hjælpe 100 unge mennesker videre til enten ungdomsuddannelse eller job

Udgivet:04. juni 2023, 16.00

Læsetid:2 minutter

UU oplever, at der generelt er en udfordring ved overgangen fra grundskole og FGU til job eller uddannelse for sårbare unge. Her ses en af de tidligere elever på FGU, Christian Madsen, holde et foredrag om sin videre vej ud fra skolen og ud i livet. Foto: Jørn Deleuran

Mikkel Korsgaard Christensen
Egnsredaktør
Mikkel Korsgaard Christensen
Egnsredaktør| +45 96 26 34 67 | mkc@herningfolkeblad.dk
Kære læser. Jeg dækker sundheds- og ældreområdet samt arbejdsmarkedsområdet i Ikast-Brande - men jeg skriver og interesserer mig for stort set alt. Jeg elsker at skrive features og menneskehistorier, og jeg går meget op i politik samt alt slags sport. Bor i Ikast, er gift og har to sønner. Holder meget af lange løbeture i naturen og samvær med familien.
Se flere artikler af Mikkel Korsgaard Christensen

4 måneder siden

IKAST-BRANDE Nogle gange skal der så lidt til, før man kommer på afveje. Det kan være en traumatisk oplevelse, en uheldigt sammensat vennegruppe eller måske en hård opvækst. Utryghed kan skabe sårbarhed, og sårbarhed kan være en medvirkende årsag til, at for mange unge mennesker ryger ind i en negativ spiral på vej ind i uddannelses- og voksenlivet.

Derfor har Region Midtjylland lanceret et projekt med navnet »Ung i uddannelse - ung i job«, som skal støtte unge mennesker i overgangen til ungdomsuddannelse eller job. En overgang, som viser sig at være sværere, end man lige går og tror.

100 unge hjælpes

Ikast-Brande Kommune har takket ja til at være en del af projektet, og på det seneste byrådsmøde udvekslede politikerne synspunkter vedrørende problematikken.

Birthe Sørensen (S) er som formand på arbejdsmarkedsområdet særligt optaget af sagen. Af de 1500 unge i hele regionen kommer 100 fra Ikast-Brande - forhåbentlig - til at mærke effekten af indsatsen.

- I perioden april 2023 til november 2025 skal Ikast-Brande Kommunes nyansatte ungeguide sammen med øvrige uddannelsesvejledere i kommunen yde en helhedsorienteret, tværfaglig og ikke mindst individuel indsats for 100 unge i kommunen, lød det fra Birthe Sørensen.

Ifølge udvalgsformanden viser erfaringen, at især overgangen for de unge videre ind i uddannelsessystemet er kritisk.

- Særligt for sårbare unge, og det er også derfor, vi i Ikast-Brande Kommune indgår i det her partnerskab sammen med 12 andre kommuner. Håbet og målet er at hjælpe sårbare unge enten i uddannelse eller job, sagde Birthe Sørensen.

Frafald giver udfordring

Videre lød det fra udvalgsformanden:

- Vi har i Ikast-Brande Kommune en udfordring med frafald på ungdomsuddannelserne, og UU (Unge og Uddannelse, red.) oplever, at der generelt er en udfordring ved overgangen fra grundskole og FGU til job eller uddannelse for sårbare unge, lød det fra Birthe Sørensen.