Et barn af Ikast

Tidligere tekstilfabrikant Poul Steen Mørup er død. Han blev 79 år

Udgivet:22. juni 2022, 09.28

Læsetid:2 minutter

Steen Mørup var en rigtig Ikast-dreng, der holdt af sin barndomsby. Han holdt øje, engagerede sig og støttede op om byens udvikling og initiativer. Han døde 8. juni. Foto: Privatfoto

Laila Kempel
Journalist

12 måneder siden

DØDSFALD Poul Steen Mørup, Ikast er død. Han blev 79 år.

Steen Mørup, som alle kendte ham som, var barn af Ikast. Født som uldjyde og vokset op med iværksætter-genet og den efterhånden kendte innovative tilgang om, at intet sker af sig selv. Man skal selv byde ind og måske finde nogen at gøre det samme med. Så kan tingene vokse og gro.

Steen var søn af den lokale bager, der holdt til midt på Strøget, som dengang hed Bredgade.

Faderen var nok bager, men også en mand med mange gøremål. Sideløbende med bageriet begyndte han at have lidt strikkemaskiner i baglokalet, som han producerede metervarer på. helt i tråd med tiden.

»Stribe-Steen«

Sønnen Steen overtog med tiden og fik for alvor slået maskerne op til sin egen virksomhed, Mørup Strik, der på et tidspunkt beskæftigede 50 medarbejdere.

Først i Nørregade og senere på Rømersvej, hvor der udover meterproduktion også blev designet modeller og solgt færdigvarer.

Steen Mørup havde ikke sit eget design-brand, men producerede til andre, og havde det, man i nutiden vil kalde »private-label« med flere større aftagere. Det var også her, han fik tilnavnet »Stribe-Steen«, fordi han fik en nicheproduktion af stribede trøjer, hvor alle garnrester blev udnyttet til det sidste.

Steen Mørup var en rigtig iværksætter, der var vokset op med IFS fodbold. En klub og en sport han holdt rigtig meget af. Han nåede præcis at opleve, at Danmark vandt landskampen mod Østrig, inden han sagde farvel til livet 8. juni.

Han var i dagene inden blevet ramt af en blodprop.

Steen Mørup var engageret i det lokale fodboldhold, men også blandt initiativtagerne, da der skulle etableres golfklub i byen og en bowlingbane, som blev indrettet i hans egne tidligere produktionslokaler på Nørregade.

Tekstilvirksomheden lukkede ned i takt med, at produktionen rykkede udenlands, men Steen Mørup var stadig en driftig mand, der engagerede sig og holdt øje med sit lokalsamfund.

Han læste lokalaviserne fra a til z, og specielt holdt han øje med byens nye udstykninger og udvikling.

Selv var han og familien blandt de allerførste til at bygge hus i den nye Højris-udstykning i 70-erne. Han byggede hus nummer to og boede på Bjørn Nørgaards Vej helt frem til sin død.

Steen Mørup var en travl og driftig mand, der arbejdede meget. Han var meget hjemmefra, men når han var hjemme hos hustruen og deres tre børn, så havde de hans fulde opmærksomhed som en kærlig og nærværende ægtemand og far og bedstefar til ni børnebørn.

Bisættelsen har fundet sted.