Kærshovedgård har fået ny leder

Niels Johan Geil har erfaring med at drive asylcenter

Udgivet:04. december 2018, 12.25

Læsetid:2 minutter

Niels Johan Geil har tidligere været afdelingsleder i AsylSyd. Nu skal han stå i spidsen for Kærshovegård. Foto: privatfoto

Marianne Brink
Lokalredaktør| map@midtjyllandsavis.dk

4 år siden

kærshovedgård Det er en mand med erfaring, der er udpeget af kriminalforsorgen til at lede Udrejsecenter Kærshovedgård ved Bording.

Valget er faldet på Niels Johan Geil, der kommer fra en stilling som afdelingsleder i AsylSyd. Her driver man asylcentre i Tønder og Esbjerg kommuner som operatør for Udlændingestyrelsen. Og nu skal han så bestride stillingen som institutionschef på Kærshovedgård, oplyser kriminalforsorgen i en pressemeddelelse.

En stilling, som kræver »ledererfaring, solide driftsmæssige kvalifikationer og særdeles gode evner for samarbejde og kommunikation. Desuden skal personen være robust, tillidsskabende, handlekraftig og stærk i menneskelige relationer. Institutionschefen skal være god til pressehåndtering, have politisk tæft og gode samarbejds- og diplomatiske evner i et politisk styret system med mange interessenter både internt og eksternt«, som det tidligere lød i stillingsopslaget.

Meget fokus

Niels Johan Geil har mange års ledelseserfaring bag sig, dels som efterskoleforstander og dels som generalsekretær for KFUM-Spejderne og YFU Danmark, en organisation der arbejder med international udveksling.

Områdedirektør i Kriminalforsorgen Midt- og Nordvestjylland, Una Jensen, fortæller, at Niels Johan Geil kommer til Kærshovedgård i en tid, hvor der er meget stærk fokus på udrejsecentrene. Blandt andet er det med den nye finanslovsaftale besluttet, at kriminalforsorgen ud over udrejsecentrene på Sjælsmark og Kærshovedgård også skal drive et tredje udrejsecenter, som etableres i 2020-21 på øen Lindholm.

- Jeg er rigtig glad for at kunne byde Niels Johan Geil velkommen i kriminalforsorgen, og ikke mindst velkommen på Udrejsecenter Kærshovedgård. Jeg føler mig sikker på, at han med sin viden og erfaring bliver et rigtigt godt match til Kærshovedgård, og at han kan bidrage til en fortsat professionalisering af opgavevaretagelsen, siger hun.

Niels Johan Geil glæder sig på sin side til at stille sig i spidsen for det tidligere åbne fængsel Kærshovedgård, som i dag huser afviste asylansøgere og udlændinge på tålt ophold.

- Jeg glæder mig meget til en udfordrende lederopgave, hvor der er fokus på såvel drift som udvikling, og på tryghed i hverdagen for både beboere, ansatte og lokalbefolkningen, siger Niels Johan Geil i pressemeddelelsen.