Nybyggerpar fra Tulstrup dagen efter finalen: Vi har fået nogle venner for livet

Trine Johannessen og Mikkel Carlsen fra tv-konkurrencen »Nybyggerne« vandt ikke det hus, de selv har bygget, men Tulstrup-parret er taknemmelige for at have været med

Udgivet:04. december 2020, 12.00

Læsetid:3 minutter

Trine Johannesen og Mikkel Carlsen vandt den sidste del-konkurrence i tv-programmet »Nybyggerne« og et rejsegavekort på 20.000 kroner. Men parret fik ikke stemmer nok til at vinde rækkehuset i Silkeborg. Til dagligt bor de i Tulstrup i Trine Johannessens barndomshjem. Foto: Henrik Ole Jensen

Jette Aaes
Egnsredaktør| jaj@ikastavis.dk
Mikkel Korsgaard Christensen
Journalist| mkc@herningfolkeblad.dk

TULSTRUP-SILKEBORG Der var jubel, glæde, tårer og konfetti i aftes, da TV 2 og tv-seerne for nyligt afgjorde årets udgave af tv-konkurrencen »Nybyggerne«.

Flest seere stemte på det færøske par, Sunnvá D. Rasmussen og Martin Høgfeldt Olsen, som dermed vandt det rækkehus i Balle nord for Silkeborg, som de selv har knoklet med at opbygge og indrette.

Op til live-afgørelsen blev det imidlertid til midtjysk sejr. Her vandt 34-årige Trine Johannessen og 31-årige Mikkel Carlsen fra Tulstrup indretningen af rækkehusenes sidste rum, stuen.

Med sejren i indretningen af stuen fulgte en ekstrapræmie: Et rejsegavekort på 20.000 kroner.

- Jeg følte godt, at vi kunne være med i duellen om stuen ud fra det, dommerne havde fortalt om vores indsats, så det var selvfølgelig helt vildt skønt, siger Mikkel Carlsen.

Efter finalen stod den på oprydning i huset. Og naturligvis er parret ærgerlige over ikke at have vundet.

- Først og fremmest ønsker vi Sunnvá og Martin stort tillykke, men selvfølgelig er vi da ærgerlige over, at vi ikke vandt huset. Når det er sagt, så har det bare været en kæmpe oplevelse at være med, og det er en oplevelse, vi er meget taknemmelige for. Vi har fået nogle venner for livet, siger Mikkel Carlsen.

Fortsætter kontakten

Vinderne, Sunnvá D. Rasmussen og Martin Høgfeldt Olsen, bor til dagligt i København. Nu ser Tulstrup-parret frem til at få dem til det midtjyske. Det er nemlig et stærkt venskab, som er opstået under optagelserne.

- Vi kommer helt sikkert til at ses med dem, og vi har også fortalt dem, at vi er glade for, at de nu kommer tættere på os, siger Trine Johannessen.

Inden selve live-finalen fulgte seerne indretningen af stuerne, hvor Tulstrup-parret som nævnt vandt.

Inden da måtte Mikkel Carlsen i øvrigt en tur på skadestuen, da han med en hobbykniv skar sig alvorligt i fingeren, da han skulle lægge det absolut sidste stykke gulv i rækkehuset. Han vendte stærkt tilbage, og under bedømmelsen af de fire færdige stuer var de to tv-dommere, indretningsekspert Mette Helena Rasmussen og bygningskonstruktør Ask Abildgaard, blandt andet imponerede over Tulstrup-parrets hjemmebyggede daybed, der også fungerer som rumdeler.

Dommerne var ligeledes imponerede over de væghængte og malede genbrugsskabe.

Undervejs i løbet af de 10 udsendelser er Tulstrup-parret yderligere to gange blevet belønnet for deres talent, håndværk og kreativitet. De vandt både opgaven med at indrette entréen og baghaven.

Overvældende beskeder

I »Nybyggerne« kæmpede Trine Johannessen og Mikkel Carlsen i »Grønt Hus« med høje ambitioner samt masser af humor - og desuden alt for lidt nattesøvn. Parret har lært en masse og undervejs erkendt begynderfejl som at forveksle en limtube til klinkerne i badeværelset med en gummifugemasse.

Deres medvirken på landsdækkende tv har medført, at parret nu er kendte ansigter både i den virkelige verden og i særdeleshed på de sociale medier, hvor søde beskeder er strømmet ind.

- Vi har fået så mange positive tilkendegivelser i løbet af de uger, programmerne har været sendt. På de sociale medier er det væltet ind med søde ord og opbakning, så det er helt overvældende, fortæller Mikkel Carlsen.

Nu venter hverdagen igen, og når corona-pandemien tillader det, venter også en rejse.

Trine Johannessen og Mikkel Carlsen mødte i øvrigt hinanden på pædagogseminariet i Ikast. Mikkel Carlsen arbejder på Valdemarsskolen i Herning i et specialtilbud for børn med blandt andet autisme, mens Trine Johannessen arbejder i Silkeborg på et dagtilbud for udviklingshæmmede.