Praktikant var tæt på at droppe studiet: Nu hylder han Ikast-virksomheden, der hjalp ham

Værktøjswebshoppen Toolster.dk i Ikast er nomineret som Danmarks bedste praktikophold af deres e-handelspraktikant

29. april 2021, 06.05

Kim Gaba (fra venstre) blev Michael Matras’ redning fra at droppe ud af sit studie som e-handelsstuderende. Praktikken i Ikast-virksomheden har givet ham ny energi og selvtillid som studerende, og derfor har han indstillet dem som Danmarks bedste praktikophold. Foto: PR-foto

IKAST Michael Matras smiler stort, når han to dage om ugen smutter fra e-handelsstudiet på Erhvervsakademi Dania i Skive til Ikast. Her er han i praktik ved Toolster, der sælger værktøj online, og havde det ikke været for dem, var Michael Matras’ tid som studerende slut.

- Jeg havde en dårlig oplevelse i praktik, da jeg læste til markedsføringsøkonom, og det lå dybt i mig. Så jeg kan ærligt sige, at inden jeg startede i praktik hos Toolster den 1. marts, lå overvejelsen om at droppe ud af E-handels-uddannelsen, forklarer Michael Matras, der bor i Viborg.

Han var derfor rigtig nervøs for at starte i praktik, hvilket også blev forstærket af, at han kæmper med ADHD og aldrig har følt sig bogligt stærk.

Det har ændret sig markant takket være virksomhedens E-commerce Manager Kim Gaba fra Toolster.dk, der er en forholdsvis ny webshop, der sælger professionelt værktøj til håndværksbranchen, industri og seriøse gør-det-selv folk.

- Jeg har skiftet retning med 180 grader, og jeg føler mig mere rustet til de kommende udfordringer og eksamener. Min selvtillid og gåpåmod er vokset rigtig meget. Desuden kan jeg mærke, at Kim Gaba har taget mig under sine vinger, og han er altid klar til at guide mig gennem hvilket som helst spørgsmål, jeg har, fortæller 30-årige Michael Matras.

Nomineret som Danmarks bedste praktik

Det har givet viborgenseren så meget selvtillid og gåpåmod, at han står op med smil på læben og glæder sig til at køre de 45 minutter i bil til Ikast, fordi han ved, det bliver en rigtig god dag. Derfor har han indstillet virksomheden til Danmarks bedste praktikophold 2021, som kåres af erhvervsakademierne i Danmark.

Det gør naturligvis e-commerce manager Kim Gaba både stolt og glad, for praktikanter er med til at give Toolster ny viden.

- Michael (Matras, red.) kommer med en teoretisk baggrund, som giver ham en god viden og forståelse for de arbejdsopgaver, der er blevet præsenterede for ham. Samtidig er det fedt at få nye øjne på vores nuværende arbejdsgange, og vi vil på langsigt drage nytte af hans inputs og løsninger, som han implementerer i sin praktikperiode, siger Kim Gaba fra Toolster.dk.

Praktikforløbet som e-handelsstuderende foregår to dage om ugen og varer 23 uger ved siden af studiet.

Først findes den lokale vinder fra Erhvervsakademi Dania, som får direkte besked og offentliggøres i løbet af de næste 14 dage. Denne går videre til den nationale finale, som finder sted 10. maj 2021.