Penge til Ikast-Brandes kulturelle højborge

2020 byder på flere jubilæer indenfor kulturområdet i Ikast-Brande Kommune, som alle får en økonomisk håndsrækning fra Ikast-Brande Kommunes Kultur- og fritidsudvalg

3. februar 2020, 08.17

Street food har været på programmet i forbindelse med Den Internationale Street Art-festival i Brande de seneste par år. Til sommer udvides festivalen blandt andet med et stort kunsthåndværkermarked. foto: Mikael Lund

KULTUR I år kan Bakkehuset i Ikast fejre ”sølvbryllup”, og 25-års jubilæet markeres med 25 egen-arrangementer i perioden januar – maj kulminerende med et stort jubilæumsarrangement 15. maj.

Dagen sluttes af med en dobbeltkoncert; først spiller Bo Evers solo, og derefter optræder Juncker med band.

Bakkehuset havde søgt om 30.000 kroner til jubilæumsarrangementet, men udvalget besluttede at bevilge det halve, altså 15.000 kroner.

Også den årligt tilbagevendende workshop Unge Sangere kan fejre 25-års jubilæum i år. Workshoppen, der er for sangtalenter i alderen 17-23 år, afvikles i starten af påsken, nærmere betegnet fra 4.-7. april, og også her ønsker arrangørerne at markere jubilæet med en koncert i enten Bakkehuset eller Quben.

Til det formål bevilgede Kultur- og fritidsudvalget 10.000 kroner foruden de 100.000 kroner, der på forhånd var afsat på budgettet til workshoppen.

North Side Gallery

Også i Gludsted skal der fejres jubilæum, når Den Internationale Art Workshop for tiende og sidste gang afholdes i byen 29. juni – 11. juli. I Gludsted håber man på, at en anden by i Ikast-Brande Kommune har lyst til at føre workshoppen, der før den flyttede til Gludsted blev afholdt i Remisen i Brande 17 gange, videre.

Kultur- og fritidsudvalget bevilgede 50.000 af de ansøgte 55.000 kroner til Art workshoppen, og også til Den Internationale Street Art-festival i Brande var der vanen tror 50.000 kroner. Arrangørerne, Lions Brande, havde – ligeledes vanen tro – søgt om 75.000 kroner.

Street art-festivalen afvikles i år for sjette gang og kan altså – i modsætning til de øvrige ansøgere om kommunal støtte - ikke fejre jubilæum. Til gengæld barsler arrangørerne af festivalen, som holdes 27. – 28. juni, med et par nyskabelser.

Dels er det planen at supplere de kunstneriske aktiviteter og street food’en med et stort kunsthåndværkermarked for Midtjyllands mange kunsthåndværkere, dels har ”løverne” ambitioner om at starte et ”North Side Galllery” i stil med det verdenskendte East Side Gallery i Berlin.

Læs også
Kommunekassen: Fortsat lukket for turisme-tilskud