Vigtigt, hvad man lærer undervejs

Forfatter og politiker Simon Vanggaard støtter Bakkehuset med foredrag og musik den 23. september

22. september 2021, 10.37

Simon Vanggaard vil både fortælle og synge i Bakkehuset 23. september. Foto: Jette Aaes

IKAST - Der er stor forskel på at sidde derhjemme og skrive en bog, og så på at komme ud og fortælle sin historie live, foran et publikum. Det glæder jeg mig helt vildt til.

Det siger viceborgmester i Ikast-Brande Kommune i en pressemeddelelse forud for et foredrag i Bakkehuset den 23. september.

Foredraget tager udgangspunkt i hans liv og hans historie.

- Det vigtige er ikke det, jeg har bedrevet, men det jeg har lært undervejs på rejsen, særligt af nedturene. Jeg vil gerne dele mine ærlige erfaringer om sorg, stress, om kærlighed, familieliv og om at vokse op på heden, hvor det med følelser ikke er noget man skilter med

Sådan lyder det fra Simon Vanggaard, freelance rådgiver og 1. viceborgmester i Ikast-Brande Byråd.

Sidste år udgav Vanggaard bogen ”Rockstjerne eller statsminister”, og i forbindelse med Bakkehusets corona-udfordringer besluttede han at bidrage med en foredragsaften, hvor entreindtægten går til Bakkehuset.

Foredraget er udskudt fra foråret på grund af corona, men nu sker det – torsdag 23. september.

På denne aften i Bakkehuset vil Simon ikke alene fortælle, han vil også synge.

- Når man holder et foredrag med titlen Rockstjerne eller Statsminister, så vil det være helt unaturlig ikke at krydre det med musikalske indslag. Så jeg vil spille nogle numre undervejs, som har sammenhæng med min fortælling. Nogle af numrene er kendte klassikere, andre har jeg selv skrevet, fortæller Simon Vanggaard, der understreger, at foredraget ikke bliver en del af den kommunale valgkamp, selv om interessen for politik naturligvis er en del af foredraget.

Vanggaard giver en ærlig og dyb fortælling, der tager tilhørerne med på indersiden af et ungt menneskes liv og opvækst.

Bogen danner grundlaget for foredraget. Det er i lille grad en fortælling om hvad Simon Vanggaard er blevet til, men i høj grad en fortælling om mennesket bag. Om de kampe og udfordringer det har givet at vokse op på heden, hvor følelser er noget man flygter fra.