Fjerde sejr i træk: HIH-kvinderne åd også København

Ny stærk holdindsats af Herning-Ikast, der vandt med 26-15 i hovedstaden

9. september 2020, 18.27

Herning-Ikasts Helene Fauske (med bolden) og Vilde Johansen udfordrer København-forsvaret under onsdagens ligaduel på Frederiksberg, hvor HIH’erne var suveræne. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

HÅNDBOLD Fire kampe. Fire storsejre. Og maksimumpoint efter en imponerende sæsonstart.

Herning-Ikast Håndbold og holdets nye cheftræner, Kasper Christensen, fortsætter med at brage frem i Bambusa Kvindeligaen.

Onsdag aften vandt HIH-holdet med 26-15 over København Håndbold, der i hovedstaden blev nedlagt i Frederiksberg Hallerne, hvor de midtjyske gæster førte med 14-8 ved pausen.

Den overbevisende udesejr var ligasæsonens hidtil mindste hos Herning-Ikast, som slet ikke har været til at stoppe i de første fire kampe. Heller ikke København, der inden matchen onsdag også havde vundet alle deres tre kampe, var i nærheden af at agere stopklods.

Atter var det et effektivt HIH-forsvar og en velspillende målvogter, der dannede grobunden for sejren. I København imponerede svenske Jessica Ryde i rammen, hvor landsholdsspilleren blev noteret for en samlet redningsprocent på 56 - hertil kom to reddede straffekast.

Foran Ryde blev der knoklet stenhårdt i defensiven, hvor især den aggressive og norske midterzone med Ingvild Bakkerud og Vilde Johansen gang på gang tvang de københavnske værter til at spille sidelæns eller til at sende halvhjertede afslutninger i retning af HIH-målet.

Kombinationen forårsagede i første halvleg eksempelvis en københavnsk scoringspause på hele 12 minutter.

En anden årsag til gæsternes dominans var HIH’ernes hurtige returløb, der ofte eliminerede Københavns ellers så frygtede kontrafase. I den modsatte ende var Herning-Ikast-spillerne også skarpe og velovervejede - symboliseret ved anfører Stine Skogrand og venstrefløjen Emma Friis. Duoen scorede 15 af udeholdets træffere i København.

Sejren til Kasper Christensens tropper endte som en formalitet. Den koncentrerede holdindsats vaklede kun sporadisk under en stresset periode i begyndelsen af anden halvleg. København reducerede forspringet til fem mål, men en timeout genskabte roen og kynismen hos Herning-Ikast, der støt øgede afstanden til både 9, 10 og 11 mål.

HIH-topscorer på Frederiksberg blev herningensiske Emma Friis, der nettede otte gange.

Herning-Ikasts næste match i Bambusa Kvindeligaen spilles fredag 18. september, hvor oprykkerne fra Vendsyssel gæster IBF Arena i Ikast. Forinden venter tirsdagens Santander Cup-pokalkamp ude mod IF Stjernen fra 2. division.