Kræft er ikke for børn

Børn og voksne fra Engesvang samlede næsten 34.000 kroner ind ved »Broens Markedsplads«

Udgivet:12. juni 2022, 08.00

Læsetid:2 minutter

Frederik Nørup Frisgaard Jensen, 2.K, der er klar til cykelsponsorløb. Foto: Privatfoto

Laila Kempel
Journalist

1 år siden

INDSAMLING Verdens bedste dag - det´en ommer - mega fedt - super fantastisk...

Det var nogle af børnenes kommentarer, efter at de havde deltaget aktivt i »Broens Markedsplads«” på Broen - Engesvang SFO.

Arrangmentet, hvor de samlede ind til »Kræft er ikke for børn«, resulterede i 33.925,50 kroner

Børnenes familier var inviteret til en festlig eftermiddag med ægte markedspladsstemning: Kræmmermarked, tivoli, træklatring med klatreinstruktør, café & madboder.

Markedspladsen blev åbnet med en åbningstale ved Alba Kirk-Nielsen og Isabella H. Jensen fra 2. årgang foran en fyldt markedsplads fyldt med forældre, søskende, bedsteforældre, onkler, og tanter og andet godtfolk.

Ligesom børnene har været med i planlægningsfasen og i arbejdet op til arrangementet, tog alle en tørn på selve dagen. Børnene passede på skift boderne rundt omkring: handlede i kræmmerboderne, blandede salat, langede kaffe og kage over disken og holdt styr på tivoliaktiviteterne

Men allerede inden markedsdagen var der som optakt blevet afviklet et cykelsponsorløb, hvor 35 børn cyklede en stor del af det samlede beløb ind. Også her var der stor opbakning fra forældre og bedsteforældre, og stemningen var høj ved cykelbanen.

Broens børn og personale har de seneste måneder arbejdet hårdt hen mod arrangementet med planlægning, indsamling af lopper til kræmmermarkedet, produceret ting til salg i boderne, forberedt tivoliaktiviteter, udvalgt menu og lavet prøvesmagninger til madboderne og meget andet.

Undervejs har der været en naturlig dialog om kampagnen »Kræft er ikke for børn«, samt hvad pengene bliver brugt til:

Både børn og voksne er særdeles tilfredse og stolte over det meget flotte indsamlingsresultat.

Flot temakage, der blev solgt i boden. Foto: Privatfoto
Klatring med Klatreinstruktør. Foto: Privat Foto
Der var masser af lopper, der skiftede ejer. Foto: Privat Foto
UV armbånd til salg. Armbåndene er købt hos Kræftens Bekæmpelse., der således har fået dobbelt støtte, da indtægten fra salgetogså blev doneret til kampagnen: »Kræft er ikke for børn« Foto: Privat Foto