Lokalt motorsportstalent trodsede regnen

14-årige Simon Birch Kristensen kørte i weekenden sit blot andet professionelle løb. Det blev til en flot heat-sejr i regnvejr

25. juni 2021, 08.02

Simon Birch Kristensen høstede anerkendelse for sin kørsel på Padborg Park i weekenden. Foto: Privatfoto

MOTORSPORT Han er bare 14 år gammel, men han kører mod granvoksne mænd i Yokohama 1600 Challenge for standardbiler og kører i sin Peugeot 208.

Lørdag og søndag var Simon Birch Kristensen fra Ikast på pletten på Padborg Park, hvor han kørte sit andet løb i bil. Det endte i en heat-sejr, og efter weekendens sidste omgang kunne Ikastboen indtage 3. pladsen i det samlede mesterskab og førstepladsen i »rookie-mesterskabet«.

Optakten gik ellers ikke helt som håbet, da tekniske udfordringer med bilen gjorde, at Simon Birch Kristensen måtte trækkes af banen efter kun en enkelt træningsomgang.

En hurtig indsats fra mekanikerne gjorde dog, at det 14-årige talent kunne stille til tidstagning, hvor han endte i tredje position ud af 15 kørere.

Regn-debut

Søndag morgen åbnede himlen sig, og det væltede ned med vand.

- Simon har aldrig kørt bil i regnvejr, så lidt coachning af Simon, og han var klar. Simon har stor erfaring fra gokartverdenen, som han trak på, forklarer hans mor Louise Kristensen, der følger ham til alle løb.

Vendt på hovedet

Simon Birch Kristensen startede dermed i tredje position i første heat, men allerede i andet sving fik han kæmpet sig i front og slået et hul ned til resten af feltet. Ikastboen kom efter en flot regnvejrs debut over målstregen med mere end seks sekunder til bil nummer to.

I andet heat blev startrækkefølgen vendt på hovedet for de otte bedst placerede kørere. Dermed startede Simon Birch Kristensen i position nummer otte.

- Simon kom lidt i klemme fra start og tabte en placering i første heat. Simon måtte kæmpe, men de garvede voksne kørere gav sig ikke bare lige. Simon viste flot kørsel og endte på en flot 7. plads, forklarer Louise Kristensen.