113 vil uddanne sig som pædagog i Ikast

Pæn søgning trods mindre ungdomsårgange til uddannelsen i Ikast

25. marts 2021, 07.19

Pædagog­seminariet i Ikast kan notere sig en pæn interesse, hvad angår ansøgere til uddannelsen. Foto: Privatfoto

IKAST Mandag 15. marts udløb en vigtig frist - nemlig ansøgningsfristen for at søge ind på en videregående uddannelse gennem kvote 2.

I alt har 113 søgt ind på pædagoguddannelsen i Ikast, hvilket er tre flere end sidste år. Dog har kun 53 valgt uddannelsen som førsteprioritet mod sidste års 68.

- Vi er godt tilfredse med kvote 2-tallene. Antallet af kvote 2-ansøgninger til VIA’s uddannelser er steget markant de seneste 10 år, og derfor kan tallene ikke blive ved med bare at stige - slet ikke i en tid med mindre ungdomsårgange. Faktisk ser vi det som virkelig positivt, at der trods corona-situationen igen i år samlet set er en pæn søgning til VIA’s uddannelser, fortæller prorektor Gitte Sommer Harrits fra VIA University College i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Der bliver i de kommende år brug for endnu flere pædagoger i forlængelse med de øgede personalenormeringer i landets daginstitutioner og den stigende efterspørgsel efter pædagoger også på ungdomsområdet, socialområdet og ældreområdet. I VIA har vi fokus på at imødekomme arbejdsmarkedets behov for dygtige pædagoger og vil derfor meget gerne have hver eneste stol på pædagoguddannelsen fyldt op - også uden for de største byer. Et konkret tiltag for at gøre pædagoguddannelsen endnu mere tiltrækkende og prestigefyldt er den forestående udvikling af uddannelsen, der er besluttet politisk, og som vil give bedre rammer og et endnu højere fagligt niveau på pædagoguddannelsen.

Vil tilfredsstille arbejdsmarkedet

Gitte Sommer Harrits understreger, at de endelige ansøgningstal først er på plads 5. juli, når der er ansøgningsfrist for ansøgninger gennem kvote 1. Hun påpeger samtidig, at VIA optager flest ansøgere gennem kvote 1, hvor det er karaktergennemsnittet fra gymnasiet, der tæller.

- Vi ser det som vores dna at kunne tilfredsstille arbejdsmarkedets behov for veluddannet arbejdskraft - også uden for de større byer - og at klæde vores studerende på med de kompetencer, som både det offentlige og private arbejdsmarked efterspørger. Derfor gør vi en målrettet indsats for at gøre vores uddannelser i alle dele af Region Midtjylland så attraktive som muligt ved blandt andet løbende at udvikle uddannelserne og studiemiljøet.