FCM har haft fokus på fleksibilitet

FC Midtjylland tager hul på en ny Superliga-sæson fredag aften

15. juli 2021, 14.34

FC Midtjyllands nye cheftræner, Bo Henriksen, jonglerer med bolden på sidste uges træningslejr i Polen. Foto: FC Midtjylland

FODBOLD Fredag aften er der igen Superliga-fodbold på programmet, og FC Midtjylland indleder sæsonen med en hjemmekamp mod OB på MCH Arena i Herning.

Nogle af de sidste forberedelser fandt sted på en træningslejr, der i sidste uge var henlagt til Polen. Her spillede FCM to træningskampe - først tabte holdet 2-3 til Lech Poznan fra Polen, og i lørdags blev det til en sejr på 2-1 over Sigma Olomouc fra Tjekkiet. Daniel Høegh og Rasmus Nicolaisen scorede i den første kamp, mens brasilianerne Evander Ferreira og Júnior Brumado kom på tavlen i lørdags.

FC Midtjyllands nye cheftræner, Bo Henriksen, erklærer sig godt tilfreds med udbyttet af træningslejren - og med sæsonforberedelserne generelt.

- Det har været en fin uge med fine faciliteter. Spillerne har lært hinanden bedre at kende, og de har lært, hvad vi forventer af dem. Jeg synes samlet set, at det har været interessant, spændende og opløftende, lyder det fra Bo Henriksen.

Forskellige systemer

Én af de ting, den nye cheftræner har haft fokus på i opstarten, er mere fleksibiltet. FCM skal kunne mestre forskellige formationer lige godt, og derfor er der i flere af træningskampene i perioder blevet spillet med tre centrale forsvarsspillere i stedet for to - en 3-4-3-formation i stedet for 4-2-3-1, som ellers igennem flere sæsoner har været den, FCM har spillet med stort set hver eneste gang.

- Vi skal som udgangspunkt være dygtige til at ændre kampenes karakter, og derfor er det noget, vi selvfølgelig skal kunne mestre. Vi skal kunne spille forskellige formationer, pointerer Bo Henriksen.

En af FCM’s nye spillere, Henrik Dalsgaard, føler ligesom Bo Henriksen, at træningsljeren i Polen har være udbytterig.

- Det har været rigtigt fint - specielt for mig som ny spiller i truppen. Når man kommer hjemmefra kone og børn, giver det jo en masse tid til at lære hinanden bedre at kende. Man sidder sammen til tre måltider om dagen og får spillet kort med hinanden og den slags. Det er nogle gode fyre, understreger den tidligere danske landsholdsspiller, som FCM har hentet i engelske Brentford.

Til Skotland på tirsdag

FC Midtjyllands sæson bliver i øvrigt tætpakket med det samme. Efter fredagens Superliga-hjemmekamp mod OB er der kamp igen allerede på tirsdag, hvor FCM skal besøge skotske Celtic FC i anden kvalifikationsrunde til Champions League.