Ny tandlæge i Ikast

Tandlæge Ebba Bay har solgt sin praksis til tandlæge-ægtepar fra Virklund, som flytter klinikken fra Strøget til Torvet

20. februar 2020, 14.01

Tandlægeparret Kristina og Mads Dissing Bojer åbner snart tandlægeklinik i den ikoniske bygning, der tidligere har huset bank, politistation og rådhus. Foto: Tom Laursen

IKAST En af de måske flotteste, gamle bygninger i Ikast får snart nye beboere.

Tandlægeparret Kristina og Mads Dissing Bojer fra Virklund ved Silkeborg har lejet underetagen i Rådhusstrædet 12A, hvor håndværkerne har travlt med at renovere og ombygge de 240 kvadratmeter, så dørene kan slås op mandag 2. marts.

- Vi håber på at lave en ualmindelig hyggelig tandklinik, siger Kristina Dissing Bojer.

Parret har længe drømt om at blive selvstændige, og fik muligheden i Ikast, da tandlæge Ebba Bay med ønsket om at gå på pension satte sin klinik på Strøget 50 til salg.

- Vi har længe søgt efter et sted at bygge vores eget op. Vi har blandt andet kigget i Aarhus, men Ikast har hele tiden stået for os som en rigtig god mulighed, fortæller Mads Dissing Bojer, der er 39 år og stammer fra Hammel.

Han er uddannet tandlæge og har 12 års erfaring med til Ikast. Kristina Dissing Bojer, 41, har 10 års erfaring som tandlæge og en uddannelse som tandplejer.

Klinikassistenter følger med

Til marts vil der stå »Tandlægerne Rådhusstrædet« på dørskiltet.

- Vi tager to af Ebbas klinikassistenter med os. Og forhåbentlig vil kunderne også følge med. Men vi kunne se, at der på sigt ikke var plads i Ebbas nuværende lokaler på Strøget, og så faldt vores blik på bygningen her, siger Mads Dissing Bojer, der flytter sit arbejdsliv fra Aarhus til Ikast, mens hustruen gør tilsvarende fra et job i Give.

- Vi vil gerne skabe et sted, hvor man ikke straks tænker, at man er hos tandlægen. Vores venteområde indrettes i loungestil med små hyggelige nicher. Det skal ikke være hvidt i hvidt og klinisk, fortæller Kristina Dissing Bojer.

Lækker udsigt i ventetiden

Ud over venteområdet kommer klinikken til at bestå af fem behandlerrum, et personalerum og et sterilrum til rengøring af instrumenter.

Parret begrunder valget af det gamle rådhus med den centrale beliggende og gode parkeringsmuligheder.

- Der er også en lækker udsigt for dem, der sidder og venter. Samtidig er det en historisk bygning, som folk kender og synes godt om, siger Kristina Dissing Bojer.