Fællesskab og vellyd

Fællessangen røg indendøre - og godt for det

Udgivet:13. oktober 2022, 07.11

Læsetid:2 minutter

Der var stor vellyd i kirkerummet, da der i aftes var arrangeret fællessang i anledning af fællesskabsugen.

Flemming Thulstrup
Journalist| flt@ikastavis.dk

4 måneder siden

FÆLLESSANG Så blev det endnu engang bevist, at det er ganske umuligt at synge sammen og samtidig være i et dårligt humør.

Beviset blev leveret i aftes i Ikast Kirke, hvor der var arrangeret fællessang. Det var Ikast KFUM og KFUK, der var gået sammen med Røde Kors i Ikast om det hyggelige arrangement, der var en del af fællesskabsugen.

Det var egentlig tanken, at fællessangen skulle have lydt på Torvet, men en hidsig og kølig blæst fik arrangørerne på andre tanker. Hvis man havde holdt ved Torvet, havde lyden af klaprende tænder formentlig overdøvet skønsangen.

Og oveni var aftenens sangere formentlig blevet godt gennemblødte. Kort efter de første strofer satte det nemlig også ind med slagregn, men det var heldigvis trygt og lunt i kirkerummet.

- Fællessang kan noget helt særligt. Det er et åbent fællesskab med sangen i fokus, lød det fra Kirstine Buelund Fyhn fra Ikast KFUM og KFUK, der også kædede sangene sammen med korte bemærkninger.

- Vi er med for at vise, at Røde Kors har mange facetter. Vi er meget andet end en forretning eller nogle, der samler penge ind, sagde en meget tilfreds formand for Røde Kors i Ikast.

Mere fællessang

Og Margit Lysgaard havde god grund til at være tilfreds.

Der deltog over 50 højt- og velsyngende mennesker i arrangementet.

Og der var smil over hele linjen, da aftenens sangere forlod kirken og gik ud i efterårsregnen.

Skulle man have fået smag for fællessang, så arrangerer Ikast KFUM og KFUK jævnligt sangaftener. Den næste finder sted i Ikast Kirke tirsdag 6. december i Ikast Kirkecenter.

Til at understøtte fællessangen i aftes havde arrangørerne allieret sig med Lene Toftdahl, der sang for. Per-Arnt trakterede kontrabassen, og Jesper Korsgaard sad ved pianoet.

Kirstine Buelund Fyhn bød velkommen og kædede de enkelte sangnumre sammen.
Tove Simonsen fra Ikast KFUM og KFUK havde travlt med at tænde fakler, men det blev en stakket frist. Den kraftige vind sørgede for, at faklerne uden for Ikast Kirke fik en kort levetid.
Trioen her sørgede for den musikalske underlægning til fællessangen. Det er Lene Toftdahl, der sang for og med samt Per-Arnt på bas og pianist Jesper Korsgaard.