Lokale unge kan få en oplevelse for livet som volontører

Udgivet:27. juni 2023, 08.22

Læsetid:2 minutter

Siden 1996 har lokale unge rejst ud i verden gennem Kirke til Kirke-projektet for at arbejde med nødhjælp og udvikling blandt verdens fattigste. Foto: Kirke til Kirke

3 måneder siden

OPLEVELSER Kirke til Kirke-projektet tilbyder også i år en helt særlig rejseform til unge, der er færdige med uddannelsen. De kan komme til at arbejde med nødhjælp og udvikling blandt verdens fattigste.

Mange af de unge, der i de kommende uger bliver færdige med deres uddannelser, drømmer om at komme ud og se verden, når dimissionen og studentergilderne er ovre.

For de unge, der gerne vil kombinere rejseplanerne med et stykke konkret frivilligt arbejde, står det lokale Kirke til Kirke-projekt klar med tilbud om helt særlige rejseoplevelser, der kan sætte et præg på resten af livet. Projektet har siden 1996 stået for at sende lokale unge ud som volontører til nødhjælps- og udviklingsprojekter rundt blandt verdens fattigste, og bagefter rejser de unge rundt til skoler, konfirmandstuer og sognehuse for at fortælle om deres oplevelser.

- Nu skal de unge lige have lov at blive færdig med deres uddannelser, og så står vi klar til at formidle kontakt til missionsselskaberne, der arbejder rundt i verden, siger projektkoordinator Jens Kristian Egedal, der meget gerne svarer på spørgsmål fra unge, der er nysgerrige på at rejse ud som volontører.

Arbejder under trygge forhold

Kirke til Kirke-projektet er forankret i menighedsrådene i Ikast-Brande Provsti, Herning Søndre Provsti og Herning Nordre Provsti. Gennem et tæt samarbejde med syv danske missionsselskaber får de unge hjælp til at finde et projekt, som passer særligt godt til dem. De bliver sendt ud parvis og er som regel udstationeret som volontører i tre måneder. Derefter rejser de rundt i Midt- og Vestjylland i tre måneder og holder foredrag. De unge betaler selv for rejsen, men får et rejselegat og kost, logi og fri transport i de tre måneder, de holder foredrag i provstierne.

Kirke til kirke

Kirke til Kirke er et samarbejde mellem menighedsrådene i Herning Nordre Provsti, Herning Søndre Provsti og Ikast-Brande Provsti.

Har siden 1996 sendt lokale unge ud til nødhjælps- og udviklingsprojekter blandt verdens fattigste.

Kirke til Kirke samarbejder med:

• Brødremenighedens Danske Mission (projekter i Tanzania, DR Congo og Albanien)

• Danmission (projekter i 12 lande i Asien, Afrika og Mellemøsten)

• Promissio (projekter i Etiopien og Liberia)

• Mission Afrika (projekter i Nigeria, Cameroun, Mali, Den Centralafrikanske Republik og Sierra Leone)

• Spedalskhedsmissionen (projekter i Bangladesh)

• Ordet og Israel (projekter i Israel)

• Israelsmissionen (projekter i Israel)

Læs mere på kirketilkirke.dk.

En væsentlig del af Kirke til Kirke-projektets arbejde handler om at få skabt de rigtige forbindelser mellem de unge og missionsselskaberne, så både rejsen og arbejdet kan blive en god oplevelse for de unge. Ved at rejse gennem Kirke til Kirke-projektet kan de unge få en helt særlig oplevelse. De kommer til at arbejde blandt nogle af verdens fattigste, og det sker under trygge forhold, hvor de hele tiden er knyttet til det danske missionsselskab, de arbejder for. Bagefter får de erfaring med formidling og undervisning, og det har for mange af volontørerne igennem tiden været et vigtigt springbræt til videreuddannelse og arbejde.

Ny partner på vej i samarbejdet

I år får Kirke til Kirke-projektet efter alt at dømme mulighed for at sende flere unge ud som volontører, for det ser ud til, at kredsen bag ved projektet bliver udvidet.

- Vi har fået en henvendelse fra Skjern Provsti, som gerne vil indgå i samarbejdet, og det er vi meget glade for. Vi skal lige have forhandlet os på plads om, hvordan det kommer til at foregå, men det kan give os mulighed for at sende to hold volontører ud til projekterne rundt i verden, fortæller Jens Kristian Egedal.