Spiller op til fest: Engesvangs brandmænd kan andet end slukke ild

Laksetimbale, oksespidsbryst, kage og brandmænd - Kulturens Venner i Engesvang indbyder til gourmetmiddag med tilhørende koncert

9. januar 2020, 07.55

De lokale brandmænd på stationen i Engesvang kan andet end slukke ildebrande. De kan også spille musik, og gør det den 31. januar i Engesvang. Foto: Privat

KULTUR Bodil Jørgensen og Maiken Stenersen fra bestyrelsen i foreningen Kulturens Venner har hele december lavet mad efter forskellige opskrifter for at finde den helt rigtige menu. Ikke til juleaften men til en offentlig gourmetmiddag 31. januar, fortæller Bodil Jørgensen.

- Vi elsker at lave mad, og mange mennesker elsker at få en madoplevelse ud over det sædvanlige. Derfor har Maiken og jeg nu fundet en menu, som folk sent – om nogensinde – vil glemme. Og det bliver en helt fantastisk aften, for efter middagen og kaffen bliver der dansemusik, siger Bodil Jørgensen.

Hun fortæller, at menuen kommer til at bestå af til forret: laksetimbale med røgede lakseroser og citronkaviar. Hertil en grøn dressing med blandt andet papirstynde skiver af gulerod og squash. Serveres med flutes.

Hovedret: braiseret oksespidsbryst, serveret med pommes Anna, selleripure, grønne asparges, ærtespirer og en eventyrlig rødvinsglace (en sauce der er tilberedt over seks timer).

Dessert: chokolade-, marcipan-, nougatkage med hindbærcoulis og vaniljeis.

- Jeg garanterer at maden bliver god. Men det vigtigste bliver selvfølgelig det at være sammen og hyggen. Det er da noget af det, vi er bedst til i Engesvang: Samvær og hygge, siger Bodil Jørgensen.

Musikken til dansen efter middagen bliver leveret af den lokale musikgruppe Chatrine & Firemen, hvor de fleste i bandet også er brandmænd ved den lokale brandstation.