En meget lang skoledag

Flere af valgstederne havde tilknyttet junior tilforordnede, der fik lært om demokratiet på tæt hold

Udgivet:21. november 2021, 13.47

Læsetid:1 minut

Cecilie Kjeldal (i midten) holder spisepause sammen med Caroline Krogh (til højre) og Sara Jensen. Alle tre kommer fra Ikast-Brande Handelsgymnasium og har sat tirsdagen af som juniortilforordnede ved kommunal- og regionsrådsvalget. Foto: Jørn Deleuran

Flemming Thulstrup
Journalist

2 år siden

KOMMUNALVALG Tirsdag stod der valg på skemaet for en flok unge fra Ikast-Brande Gymnasium og Ikast-Brande Handelsgymnasium.

Og det blev en noget længere skoledag end normalt, meget længere.

- Vi var her klokken 7 og har fri klokken 21, fortæller Cecilie Kjeldal fra Ikast-Brande Handelsgymnasium.

Hun var blandt de fem juniortilforordnede, som stemmestedet i Brande Hallerne havde glæde af hele valgdagen.

- Vi blev spurgt af vores samfundslærer, om vi havde lyst til at være med og slog til. Det er første gang, jeg kan stemme, så det har været ekstra spændende, fortæller Cecilie Kjeldal.

Juniorerne har turneret rundt på de forskellige arbejdsstationer ved valghandlingen og således været med til det meste, akkurat ligesom de »rigtige« tilforordnede.

- Jeg synes, det har været vildt spændende. Jeg er imponeret over så mange ting, der skal forberedes og være i orden for at gennemføre et valg, siger den unge tilforordnede.

Der bliver ikke afkrævet nogen form for rapport på baggrund af Cecilie og de andre unges oplevelser ved valget, men det kan da være, at hendes klassekammerater i samfundslære gerne vil høre om hendes oplevelser ved valget.

- Vi slipper for at blive noteret for fravær, og så får vi omkring 800 kroner for vores indsats samt diæt og kørepenge, mener Cecilie Kjeldal.