Tredje DM-semifinale venter: Herning-Ikast fik store smæk i Viborg

15. maj 2021, 14.04

Herning-Ikast og Michala Møller (t.v.) - her i duel mod Viborgs Line Haugsted - må vente på at indløse billet til DM-finalerne. Tirsdag mødes holdene igen. Denne gang i Ikast. Foto: Tom Laursen

HÅNDBOLD HIH-kvinderne stressede og tabte med 10 mål i lørdagens nederlag til aggressive ærkerivaler

Af Ole Bitsch

obi@herningfolkeblad.dk

Semifinaleserien mellem Herning-Ikast Håndbold og Viborg HK skal ud i tredje akt.

Det er en realitet efter lørdagens »returkamp« i Vibocold Arena i Viborg, hvor HIH-kvinderne tabte til hjemmeholdet, der med en velfortjent sejr på 28-18 fremtvinger en tredje og afgørende kamp om en plads i DM-finalerne.

Det kommende opgør mellem ærkerivalerne spilles tirsdag aften i IBF Arena i Ikast.

Lørdag var Herning-Ikast bagud med 11-15 ved pausen, og det var billigt sluppet i en første halvleg, hvor gæsterne havde svært ved at matche hjemmeholdets aggressivitet og fysik - særligt i defensiven, hvor Viborg-spillerne leverede hårde tacklinger og højlydt vinderattitude.

Det var tydeligt, at værterne skulle vinde for at bevare finaledrømmen - men også tydeligt, at Herning-Ikast kunne nøjes med ét point for at avancere. Der var vindermentalitet til forskel.

Mens HIH-forsvaret samlet set stod fornuftigt, var der åbenlyse udfordringer i det etablerede angrebsspil.

Fra udeholdets bagkæde - bestående af Helene Fauske, Ingvild Bakkerud, Stine Skogrand, Michala Møller og Simone Petersen - kom der kun ni scoringer i åbent spil.

Stregen Vilde Johansen, som var blandt HIH’s bedste i den anden semifinale, holdt liv i matchen med fire træffer inden pausen, men heller ikke i anden halvleg fandt Herning-Ikast det nødvendige flow i offensiven.

Her stod VHK’s landsholdskeeper, Anna Kristensen, i vejen for mange HIH-afslutninger, men generelt manglede der kvalitet hos gæsterne, som slet ikke kunne finde samme niveau som i den første semifinalesejr i Ikast.

Fra anden halvlegs indledning satte cheftræner Kasper Christensen den tyske målvogterveteran Sabine Englert i kassen i stedet for Jessica Ryde, som blot stod noteret for fire redninger på 30 minutter.

39-årige Englert - der hele ugen har været ramt af maveonde - fik en glimrende start med seks redninger på sine første 10 minutter. Men efter Simone Petersens reducering til 14-17, gik det helt galt for Herning-Ikast Håndbold, som kun nettede syv mål efter pausen.

Langt mere skarphed var der over Viborg-holdet, som i højt tempo og lige så høj intensitet satte tingene på plads - og ikke mindst tankede selvtillid med overbevisende spil og en mentalt vigtig storsejr.

HIH-topscorer i lørdagens lokalopgør blev Vilde Johansen med fem mål.

Tirsdagens tredje og altafgørende semifinale fløjtes i gang klokken 18.30 i IBF Arena. Vinderen af den kamp møder enten Team Esbjerg eller Odense Håndbold i DM-finalerne.