Norske mestre rykker Champions League-kamp til Ikast

Nora Mørk, Katrine Lunde og resten af det norske mesterhold fra Vipers Kristiansand har flyttet søndagens Champions League-kamp mod Odense fra Norge til Ikast

3. marts 2021, 12.42

Nora Mørk (t.v.), Katrine Lunde (t.h.) og resten af Vipers-holdet spiller på søndag på »hjemmebane« i Ikast mod Odense Håndbold i Champions League. Foto: Ritzau Scanpix

HÅNDBOLD Syv norske europamestre - heriblandt stjernenavne som Nora Mørk, Katrine Lunde og Henny Reistad - løber på søndag på banen i IBF Arena i Ikast.

Men ganske usædvanligt er det ikke for at spille imod Herning-Ikast Håndbold.

Det er derimod de norske mestre, Vipers Kristiansand, der har flyttet deres hjemmekamp i ottendedelsfinalerne af Champions League fra Norge til Ikast for at møde Odense Håndbold.

- Norge er jo helt lukket på grund af corona-restriktioner, så de har været på udkig efter et alternativt sted at spille, fortæller Daniel Grønhøj, direktør for Herning-Ikast Håndbold.

Da nordmændene var ved at undersøge det danske marked, faldt de hurtigt over Ikast.

- Vi har jo setuppet klar med LED-bander på hele langsiden, som der skal være, og Europa Cup-gulvet klar. Det er plug-and-play, pointerer Daniel Grønhøj.

Herning-Ikast Håndbold får en mindre lejeindtægt ud af besøget.

- Men branding-værdien er næsten vigtigere. Det er fin reklame for os og Sportscenter Ikast, at det er her, de vælger at spille, pointerer Daniel Grønhøj.

Vipers Kristiansand tager imod Odense Håndbold klokken 18.00 på søndag. Kampen vises i øvrigt direkte på TV3 Max.

Det er bare to døgn efter, at HIH selv har spillet ligakamp i hallen. Herning-Ikast får besøg af Horsens fredag aften.

- Med det samme, vores kamp er slut, går vi i gang med at klargøre hallen til Champions League for Vipers, pointerer HIH-direktøren.

Vipers har hele syv spillere i sin trup, som i december var med til at vinde EM-guld i Herning. Det er Katrine Lunde, Nora Mørk, Henny Reistad, Emilie Arntzen, Marta Tomac, Heidi Løke og Malin Aune. Truppen tæller også den tidligere HIH-spiller Jeanett Kristiansen.

Returopgøret mellem Odense og Vipers Kristiansand spilles søndag 14. marts i Odense.