Loppemarked er guld værd: - Der sker noget, der ellers ikke sker

På søndag arrangeres bagagerumsmarked på bostedet Marienlund. Og det handler om mere end bare køb og salg af gamle ting og sager

Udgivet:08. juni 2022, 10.00

Læsetid:1 minut

Søren Kristensen (t.v.) og hans far, Preben Kristensen, skal stå for en bod til bagagerumsmarkedet. - Vi må se, om vi kan sælge noget, siger Søren Kristensen. Foto: Michael Holmgaard Christiansen

Michael Holmgaard Christiansen
Journalist| mhc@herningfolkeblad.dk

IKAST Søren Kristensen er lidt spændt. På søndag skal han have sin egen bod til bagagerumsmarked på Marienlund. Han er spastiker, sidder i elstol og har boet på bostedet i Ikast i snart tre år. Men det er hans første bagagerumsmarked her.

Hans far, Preben Kristensen, er med i bestyrelsen for støtteforeningen Marienlunds Venner. Det er denne forening, der står for bagagerumsmarkedet.

Som navnet beskriver, er det en begivenhed, hvor man kan få solgt nogle af sine gamle ting. Eller man kan erhverve sig noget nyt.

Markedet finder sted søndag, 12. juni, klokken 10-14 på parkeringspladsen ved bostedet på Kirkegade 102 i Ikast.

Det primære er ikke penge

Bagagerumsmarkedet er dog mere end bare en mulighed for at gøre et godt loppefund. Der er også andre ting i det, selvom overskuddet går til Marienlund.

- Det primære er ikke at lave en masse penge. Men vi laver da lidt, siger Preben Kristensen, der nævner, at pengene tidligere er blevet brugt til blandt andet at købe en trampolin og hængekøjer til stedet.

- Mange af beboerne synes, det er spændende, at der sker noget, der ellers ikke sker. Bare sådan et afbræk i en weekend kan være guld. Det kan de snakke om i dagevis, siger Preben Kristensen.

Det koster 50 kroner at have en stand på markedet, men ellers er entréen gratis. Til gengæld kan man købe både øl, vin og vand samt pølser og kage på dagen.

Er man interesseret i en stand, kan man henvende sig på mail til jacjens@ikast-brande.dk