Endnu en hård test for HIH’s kollektiv

I aften spiller Herning-Ikast topopgør ude mod Team Esbjerg

3. februar 2021, 11.25

HIH og Helene Fauske (i.m.) - her fra lørdagens lokalopgør mod Viborg - skal forsøge at hente point i aftenens udekamp mod de danske mestre fra Team Esbjerg. Foto: Henrik Ole Jensen

HÅNDBOLD Herning-Ikast Håndbold er ubesejret i de seneste otte kampe i Bambusa Kvindeligaen.

Lørdag i sidste weekend viste HIH-kvinderne atter stærk karakter og vilje, da ærkerivalerne fra Viborg HK på overbevisende vis blev nedlagt med syv mål i IBF Arena i Ikast,

I aften venter endnu et topopgør - denne gang på udebane, hvor Team Esbjergs forsvarende danske mestre er modstanderen i Blue Water Dokken.

- Vi skal igen levere på højeste niveau. Der bliver brug for, at vi på mange parametre formår at gentage de positive takter fra sejren over Viborg, understreger Kasper Christensen, cheftræner for Herning-Ikast Håndbold.

I klubbernes første møde i grundspillet vandt Team Esbjerg med 36-33 i det midtjyske. Umiddelbart er der udsigt til endnu en intens og medlevende kamp mellem to af rækkens tophold.

Efter 19 kampe har esbjergenserne på en delt andenplads 32 point efter 19 kampe - samme pointantal som Viborg. Ligatabellen føres af Odense Håndbold, der har 34 point, mens Herning-Ikast er på fjerdepladsen med 27 point.

- I aften stiller vi igen op med vores 5:1-formation som udgangspunkt, men ud over redninger fra vores målvogtere (Sabine Englert og Jessica Ryde, red.) er vi afhængige af, at vi - som mod Viborg - spiller effektivt og koncentreret angrebsspil, pointerer Kasper Christensen.

Kampen mellem Team Esbjerg og Herning-Ikast fløjtes i gang klokken 20.30. Opgøret vises også på TV2 Sport.