DET ER DIT VALG - KV21

Læserbrev: Skolerne - fortsæt det gode arbejde

10. november 2021, 15.41

LÆSERBREV Det er uomtvisteligt, at de 11 folkeskoler og vores 10. klassescenter i vores kommune gør det rigtig godt med dygtige ledere lærere. Det faglige niveau og kompleksiteten i det at drive folkeskole har gennem mange år været stærkt stigende. Rammerne for at drive folkeskole blev heller ikke lettere i de første år efter reformen i 2014. Gennem forandringsledelse og fokus på innovation og iværksætteri har eleverne fået mulighed for at blive dygtigere til at arbejde kreativt og nytænkende med meningsskabende aktiviteter, hvor værdien af at løse »rigtige« problemer gennem samarbejde og fællesskaber er i højsæde.

Lige om lidt kommer »teknologiforståelse« måske som nyt fag i folkeskolen og tankerne bag dette fag taler fuldstændig ind i ovennævnte tilgang til undervisning. Det handler ikke blot om selv at kunne mestre brug af teknologi, men især handler det om at forstå, hvordan teknologien påvirker os, og hvad den betyder for os selv og vores samfund. Nogle af vores skoler er langt fremme og godt i gang med teknologiforståelse i undervisningen. Vi skal sikre, at alle skolerne kommer med på vognen her.

Vi skal naturligvis holde fast i at arbejde med kernefagligheden i skolens fag, men helst ikke kun fagligt - også gerne tværfagligt.

Det ville i samme åndedrag være super godt med endnu mere skolepraktik fra 6.-10. klasse. Det vil kræve et øget samarbejde med lokale virksomheder og andre lokale samarbejdspartnere. To ugers praktik om året fra 6.-10. klasse for alle elever er jo nok en kende naivt at foreslå, men min pointe er, at vi langt højere grad bør skabe sammenhæng mellem skole og erhvervsliv - og en af vejene dertil er øget skolepraktik.