Stor interesse for en plads ved køkkenbordet: Madskole søger frivillige

Interessen for at komme på madskole i uge 31 er stor blandt børn og forældre - også i Ikast. Frivillige kræfter er derfor meget velkomne

Udgivet:27. maj 2022, 14.45

Læsetid:2 minutter

I år finder madskolen sted på Hyldgårdsskolen i uge 31. Foto: PR-foto

1 år siden

FERIE Igen i år er der lagt i ovnen til en sjov og lærerig oplevelse, når årets madskoler serveres.

Madskole er et landsækkende initiativ, der i løbet af en uge fokuserer på at lære børn om sund mad, kost og motion på en sjov, aktiverende måde. Madskolen ringer også ind i Ikast. I år sker det på Hyldgårdsskolen i uge 31. Masser af madglade børn håber på at få en plads på en af sommerens madskoler, og også i Ikast opleves der stor efterspørgsel. 4H, som i et ikke kommercielt samarbejde med Landbrug & Fødevarer og Rema 1000 er ansvarlig for Madskoler, søger derfor efter madinteresserede frivillige fra Ikast og omegn, som har mod på at få en uforglemmelig uge med børn og mad. Det fremgår af en pressemeddelelse.

På landsplan brugte cirka 500 frivillige voksne sidste år en uge af deres sommer på madskolerne. Man behøver ikke være udlært kok eller have serveret på en Michelin-restaurant for at komme i betragtning. Kravet for at blive frivillig er først og fremmest, at man har lysten og interessen:

- Der er ingen krav om særlige kompetencer for at blive instruktør, men det er vigtigt, at man har lysten til at gøre en forskel og give børn gode oplevelser med mad og sundhed, siger Line Damsgaard, der er projektleder og ernæringschef i Landbrug & Fødevarer og fortsætter:

- Vores frivillige instruktører har alverdens forskellige baggrunde og bevæggrunde for at deltage. Mange studerende bruger projektet som en god mulighed for at få en god aktivitet på CV’et. Men blandt de frivillige findes blandet andet også bedstemoren, der gerne vil lave noget sjovt sammen med sit barnebarn såvel som den almindelige lønmodtager, der har lyst og overskud til frivilligt arbejde, siger hun.