Maria manglede et fællesskab og fandt det i Herning: Nu starter hun afdeling i Ikast-Brande

Maria Bredvig blev skilt under corona og følte sig ekstra ensom. Et morfællesskab i Herning hjalp hende. Nu starter hun en afdeling i Ikast-Brande

Udgivet:08. juni 2023, 18.00

Læsetid:3 minutter

Maria Bredvigs gyngestativ fik naboen til at tage kontakt, da naboen selv havde en datter og antog, at Maria også havde en. De to piger leger gerne sammen i dag, men en så direkte »venne­anmodning« kan være svær for mange forældre - og den barriere hjælper Momunity blandt andet med. Foto: Chresten Bergh

Mads P. Magnussen
Journalist

4 måneder siden

IKAST-BRANDE Vi kender det nok alle: På et eller andet tidspunkt i vores liv har vi følt os ensomme. Det samme skete for Maria Bredvig.

Hun kommer fra Bording, men var flyttet til Brande med sin daværende mand. De blev efterfølgende skilt, hvorfor hun valgte at flytte tilbage til mere kendte omgivelser i Ikast.

- Vi blev skilt lige midt i corona, og det gav jo bare ekstra oveni ensomhedsfølelsen, siger Maria Bredvig.

Men selvom hun så flyttede tilbage til trygge omgivelser i Ikast, tæt på både familie og venner, manglede der stadig noget.

- Jeg har gode veninder og elsker min familie, men jeg manglede nogen, som var det samme sted i livet som mig, fortæller Maria Bredvig, som har en datter, og som altså nu var fraskilt mor.

I sin søgen efter andre fraskilte mødre faldt hun over noget, der hedder Momunity.

Det er et fællesskab for mødre, som blev oprettet tilbage i 2018 på Sjælland, men som nu har spredt sig til flere dele af landet - blandt andet Herning.

- For betalende medlemmer har de et koncept, der hedder Mamamatch, hvor mødre bliver matchet efter civilstatus, alder, hvor man er i livet, og så selvfølgelig geografi. Og det var så igennem den lille gruppe, at jeg kom ind i Herning-afdelingen for et års tid siden, fortæller Maria Bredvig.

Ud over at finde mødre, som var det samme sted i deres liv som hende selv, følte Maria Bredvig også et ansvar for også at finde relationer til sin datter - noget, der heldigvis også er lykkedes gennem Momunity-fællesskabet.

Administrator i Ikast-Brande

Maria Bredvig fandt altså det, hun søgte, og nu opretter hun en afdeling i Ikast-Brande, så hun kan hjælpe andre mødre på samme måde.

- De to bag Momunity spurgte mig allerede i efteråret, om jeg ville være administrator for en Ikast-Brande-gruppe, men der kunne jeg ikke lige overskue det, og så spurgte de igen her i foråret, og så tænkte jeg, at det kunne være megafedt, siger Maria Bredvig.

Derfor spredte hun budskabet i flere Facebook-grupper for kommunens mange byer, og det har indtil videre kastet over 100 medlemmer af sig i Facebook-gruppen »Momunity - Mor i Ikast/Brande«.

- Det er jo en gruppe for alle slags mødre. Om man så har et barn, flere børn, små børn, store børn eller voksne børn - bare man er mor, så kan man være med, siger Maria Bredvig.

Der er flere formål med gruppen. Et af dem er, at Momunity kan dele nogle af deres egne opslag i de lokale grupper, som måske kan hjælpe andre mødre, et andet er den generelle mulighed for sparring mødre imellem, og en tredje mulighed er forskellige arrangementer.

Og arrangementsdelen står Maria Bredvig i første omgang som tovholder for som administrator for gruppen.

- Jeg vil rigtig gerne have en mere med. Jeg overvejer jo mest arrangementer, som giver mening for mig og min datter, så hvis nu der kom en, som er i et forhold, eller har flere børn eller sådan noget, så kan vi nok også ramme lidt mere bredt, siger Maria Bredvig, som drømmer om arrangementer både med og uden børn.

En spontan gruppe

Som sagt er gruppen stadig i opstarten, så hvis vi kigger lidt ud i fremtiden, hvad håber Maria Bredvig så helt præcist på, at gruppen kan?

- Jeg håber, at gruppen bliver et sted, hvor man en fredag eftermiddag kan skrive: »Er der nogen, der skal på Lægdsgård i weekenden?« eller »Vi tager i Givskud i morgen, er der nogen, der vil mødes dernede?« eller vi kan arrangere loppemarked eller byttebørser. En gruppe, der kan hjælpe mødre med at skabe fællesskaber og bekendtskaber, men som også kan bruges til gode råd og lignende. Det var sådan noget, jeg manglede, da jeg boede i Brande, siger Maria Bredvig.

Maria Bredvig håber, at den nye gruppe kan hjælpe mødre med at skaffe nye bekendtskaber og venskaber. Foto: Chresten Bergh