Ny apoteker på vej til Ikast

Karen Marie Østergaard stopper 1. maj, hvor Henrik Krog Jensen fra Løveapoteket i Herning overtager de to apoteker i Ikast

Udgivet:04. december 2019, 11.51

Læsetid:4 minutter

Henrik Krog Jensen er den nye apoteker i Ikast . Foto; Tom Laursen

Laila Kempel
Journalist

3 år siden

IKAST Siden 1.juli 2006 har hun stået bag disken, siddet bag skrivebordet og været chefen på Ikast Apotek, men fra 1. maj 2020 er hun fri som fuglen og glæder sig til ikke altid at skulle planlægge alt efter en kalender.

63-årige Karen Marie Østergaard har nemlig valgt at stoppe og forlader således, hvad hun selv kalder sit elskede apotek.

- Jeg går, fordi jeg har lyst. Jeg har taget et aktivt valg om at leve i nuet og ikke hele tiden skulle forholde mig til tid. Jeg elsker mit apotek, mit arbejde, mit fag og mit liv. Men har altså taget en beslutning om, at jeg vil bruge resten af mit liv til at have fri og tid til at nyde mine interesser, min familie og mine venner, siger Karen Marie Østergaard.

Selvstændig

At være apoteker er lidt af et specielt job.

Du er nemlig selvstændig erhvervsdrivende på markedsvilkår. Du bestemmer selv over din forretning, men du kan ikke selv bestemme, hvem du vil sælge til. Det er nemlig sundhedsstyrelsen, der bestemmer, hvem der kan og må overtage virksomheden.

Og således har de talt og valgt, at det er Henrik Krog Jensen, der i øjeblikket driver fire apoteker heriblandt Løveapoteket i Herning, der også overtager de to apoteker i Ikast fra 1. maj 2020.

- Apoteksloven blev i 2015 ændret, så man kunne lave nye enheder, men man må højst drive otte enheder. Henrik Krog Jensen får med de to i Ikast i alt seks afdelinger, siger Karen Marie Østergaard, der er glad for det valg, der er truffet for apotekets fremtid.

Karen Marie Østergaard havde varslet sine medarbejdere om beslutningen, og de har også indgået i udvælgelsen blandt ansøgerne, da et såkaldt forfremmelsesudvalg har været på apoteket for at høre om medarbejdernes ønsker for fremtiden.

Frivilligt farvel

- Men nu har de ikke længere mundkurv på og kan tale frit om, at jeg - og i øvrigt også min mand Lars Nordstrøm, der har været bogholder, nu stopper, siger Karen Marie Østergaard.

I de knap 14 år hun har været byens apoteker, har hun ikke just ligget på den lade side. Da hun overtog forretningen lå den på den anden side af hovedgaden, hvor optiker Louis Nielsen i dag holder til.

Hun har således formået at flytte butikken over gaden til et nyrenoveret og topmoderne apotek med robotbetjent lagerstyring.

Samtidig har hun også udnyttet den nye lovgivning og etableret en selvstændig afdeling i den vestlige del af byen hos Løvbjerg Supermarked.

- I fremtiden har jeg ikke planlagt en hel masse udover, at jeg vil bruge sommeren på at vænne mig til at bruge tiden langsomt. Vi bor i dag i Aarhus, og jeg håber at få tid til at nyde tiden i vores sommerhus og i byen. Jeg er glad for naturen, cykler meget, og håber at få tid til at lære at ro kajak. Nu vil jeg ikke nøjes med at have gode ben (fra cyklingen) - men vil også have gode arme, fortæller hun.

Tiden skal også bruges til at campere og tage en tur med færgen til Sjælland, hvor et lille barnebarn på to år også vil få mulighed for at se sine bedsteforældre lidt oftere.

Selvom Karen Marie Østergaard kom fra Aarhus og nu er tilbage i den jyske hovedstad, så er hun ganske lokal. Hun voksede nemlig op i Tulstrup og har derfor et særdeles godt lokal kendskab - også til kunderne.

Søstrenes apotek

Karen Marie Østergaards søster bor også stadig i byen og har i øvrigt en langt højere anciennitet på apoteket. Britta Skovgaard er netop stoppet efter knap 50 års ansættelse som farmakonom.

Den nye indehaver, Henrik Krog Jensen, har allerede været på sit første besøg i Ikast og har overfor Karen Marie Østergaard udtrykt sin begejstring over, hvor veldrevet og supermoderne et apotek, han har overtaget.

- Jeg er ikke i tvivl, men det kom vist bag på ham, at vi er på forkant med, hvordan man driver et moderne apotek, konstaterer den snart forhenværende apoteker med et stort smil.

Apoteker Karen Marie Østergaard har truffet et aktivt valg og stopper 1. maj. Foto: Laila Kempel