Mascot bliver hovedsponsor for midtjysk Formel 1-håb

Pårup-firmaet støtter den 19-årige racerkører Christian Lundgaard med et million-beløb

28. november 2020, 10.55

Administrerende direktør hos Mascot, Michael Grosbøl (t.v.), og Formel 2-køreren Christian Lundgaard underskriver her sponsor­aftalen. Foto: PR-Foto

SPONSORAT Mascot International med hovedsæde i Pårup har tegnet et hovedsponsorat med den danske Formel 2-racer, Christian Lundgaard.

Den 19-årige Renault-kører fra Vejle ligger lige nu i toppen af Formel 2 med en placering som nummer fire, og ambitionen er klar. Christian Lundgaard vil køre Formel 1.

- Sponsoratet fra Mascot er helt afgørende for, at jeg kan blande mig i toppen. Jeg har hovedsageligt danske sponsorer, og nu jeg glæder mig meget over, at jeg kommer op på et niveau, hvor jeg kan matche mine konkurrenter i Formel 2, siger han.

Syv-cifret beløb

Beløbet for hovedsponsoratet er hemmeligt, men direktør for Mascot International, Michael Grosbøl, afslører dog, at der er tale om et syv-cifret beløb.

- Jeg er selv helt vild med motorsport, så jeg glæder mig meget til at følge Christian Lundgaard. Samtidig er reklameværdien for et sponsorat stort i Formel 2. Der er flere og flere, der følger Formel 2 i dag, fordi der her er lidt mere spænding end i Formel 1, hvor stillingen ikke har rykket sig meget i løbet af en sæson, siger Michael Grosbøl.

Christian Lundgaard er den eneste dansker i Formel 2, og han håber på, at han bliver den næste, der repræsenterer de rød-hvide farver i Formel 1 efter Kevin Magnussens stop i denne sæson.

Der mangler fire løb i årets serie, og Mascot-navnet kommer allerede nu på raceren i aftalen, der også dækker hele næste års sæson.

- Skulle Christian Lundgaard også køre Formel 2 til næste år, vil det stadig være en kæmpe eksponering for Mascot. Men vi drømmer selvfølgelig om, at det en dag bliver Formel 1, hvor eksponeringen er gigantisk, siger Michael Grosbøl.

Mange sponsorater

Lundgaard er placeret på fjerdepladsen med 145 point efter 20 løb. Der er kun to point op til podiet. Den samlede sejr er nok uden for rækkevidde. Her troner Mick Schumacher - søn af legenden Michael Schumacher - suverænt med 191 point.

Det er set flere gange, at topplaceringer i Formel 2 fører til en forfremmelse til Formel 1, og der er også rygter om, at Lundgaard er i spil til et af sæderne hos Renault i 2021 eller 2022.

Selv om Mascot nu har tegnet et millionsponsorat med Christian Lundgaard forsikrer Michael Grosbøl, at det ikke vil berøre virksomhedens øvrige sponsorater.

Mascot har mange store sponsorater, Firmaet er eksempelvis en af de såkaldte supersponsorer hos FC Midtjylland. De har også været hovedsponsor i Silkeborg IF siden 2011. I udlandet kan man møde dem på trøjerne hos det hollandske fodboldhold Roda, hvor de siden 2017 har været hovedsponsor.

På den danske motorsportsscene har Mascot i en årrække være hovedsponsor for DTC-serien. I ørkensandet testes Mascots arbejdstøj under ekstreme forhold, når det hollandske Team Coronel kører Dakar Rally. Firmaet er også officiel leverandør til Audi Sport, så mekanikerne kan være tørt og godt klædt på, når der i en håndvending skal skiftes dæk og fyldes ny benzin på ved de store motorsportsbegivenheder rundt om i verden.