Søges: Købmand til supermarked i Strøgcentret og ny indehaver til den ældste modebutik i Ikast

Ikast Bymidte søger en købmand til potentiel nyt supermarked i Strøgcentret - og ny indehaver til at overtage byens ældste modebutik, Spin Mode

24. juni 2020, 08.30

Der kan være udsigt til nyt supermarkedsliv i bygningen, der tidligere husede Fakta i Strøgcentret. Foto: Jacob Hove

DETAILHANDEL Et nyt supermarked kan være tæt på at etablere sig i Strøgcentret i Ikast - i bygningen som indtil oktober sidste år husede en Fakta-butik.

Samtidig ønsker indehaveren af modebutikken Spin Mode, Marianne Christensen, der i år runder 69 år, at trække sig tilbage.

En konkret realisering af de to planer er lagt i hænderne på udviklingsselskabet Ikast Bymidte, som i dagens avis annoncerer efter både en potentiel købmand til at stå i spidsen for supermarkedet og en potentiel køber af Spin Mode.

- Det er en utraditionel måde, men vi tror på det rigtige i åbent at afsøge markedet. Der kan sidde de helt rigtige mennesker et eller andet sted, dygtige købmænd - måske på et helt andet felt, der matcher planerne for de to forskellige butiksprojekter, siger udviklingschef i Ikast Bymidte Julia Thaarup Johansen.

Planerne om et supermarked udvikler Ikast Bymidte i samarbejde med Dagrofa, som står bag supermarkedskæderne Min Købmand, Letkøb, Spar og Meny.

- Vi ønsker at finde en købmand i ordets oprindelig forstand og meget gerne en med lokal forankring. Ikke nødvendigvis en købmand fra Dagrofas eget netværk. Men ved at slå stillingen op kan den appellere bredt. Vi har påtaget os opgaven, ligesom vi også har lavet alt forarbejdet, så der er styr på koncept, budget og analyser af byen, siger Julia Thaarup Johansen.

Godt for by og handelsliv

Supermarkedet i den tidligere Fakta-bygning ved den nordlige indgang til Strøgcentret er på 790 kvadratmeter.

- De tidligere supermarkeder rykkede ud for at bygge større lokaler og store parkeringspladser i udkanten af byen. Det nye supermarked bliver derfor en unik butik præget af intimitet. Det matcher udviklingen med befolkningsfortætning i bymidten, og et supermarked vil bidrage til liv i Strøgcentret, siger Julia Thaarup Johansen.

Lidt længere henne ad gaden håber Marianne Christensen, at hun også i samarbejde med Ikast Bymidte finder den rigtige løsning for Spin Mode. Butikken med fokus på mode til modne kvinder, blev etableret for 54 år siden, og Marianne Christensen overtog butikken i 1990.

- Det er en veldrevent butik, hvor nogle kunder kommer langvejs fra for at shoppe i butikkens unikke udvalg. Konceptet er stærkt, og vi tror på, at der findes en interesseret og passioneret køber. Det vigtigt for Marianne, for Strøgcentret og for handelslivet i Ikast, siger Julia Thaarup Johansen.

Hun håber på mange og forskellige reaktioner på annoncen:

- Vi håber, at den inspirerer bredt og måske nogle, der ikke umiddelbart havde forestillet sig, at de skal gå den vej.

Marianne Christensen, i 30 år indehaver af Spin Mode, håber sammen med Ikast Bymidte at finde en køber til hendes butik. Foto: Laila Kempel