Hjertet banker for fællesskabet: Ildsjæl modtager hæderspris

Rasmus Røjkjær har været primus motor for den kommende aktivitetssti i Engesvang. Nu har han fået en hæderspris

26. marts 2021, 18.52

51-årige Rasmus Røjkjær har boet i Engesvang siden 2001. Han er gift med Marianne. Fysioterapeuten, der ejer Videbæk Fysioterapi, kunne mandag aften modtage Engesvang Hallens hæderspris som anerkendelse for alt det arbejde, han gør for byen og for fællesskabet. Foto: Tom Laursen

ENGESVANG Engesvang Hallens hæderspris er blevet uddelt hvert år siden 1991, og i år var Rasmus Røjkjær den stolte modtager af vandrepokalen.

Det var bestyrelsen for Engesvang Hallen, som besluttede, at prisen i år skulle gå til Rasmus Røjkjær for alt det arbejde, han gør for byen.

I indstillingen, som er indsendt af Charlotte Lindved og Hans Jørgen Hansen, lægges der vægt på, at Rasmus Røjkjær er en initiativtager og en arbejdshest, som gør en kæmpe forskel for fællesskabet.

Til en virtuel generalforsamling i Engesvang Hallen kom det som et chok for Rasmus Røjkjær, at han blev dette års vinder.

- Jeg blev meget overrasket. Da jeg så, hvem der ellers var indstillet til prisen, var jeg sikker på, at jeg ikke ville få den. Så jeg er overrasket, men meget glad, siger Rasmus Røjkjær.

Ifølge formand for Engesvang Hallens bestyrelse, Martin Krabbe, er det Rasmus Røjkjær som får prisen, fordi han skal hædres for alt det arbejde han gør for Engesvang, og fordi han gør en stor forskel i samfudnet.

At løfte i flok

Selvom det er Rasmus Røjkjær, som har modtaget hædersprisen, så er der, ifølge ham selv, mange andre som også burde hædres.

- Det kan godt være, at det er mig, som står forrest, men jeg har jo en hel masse mennesker bagved, som bakker mig op, og de gør en ligeså stor indsats, som jeg gør, siger Rasmus Røjkjær.

Og netop fællesskabet er det, som giver Rasmus Røjkjær lyst og vilje til at arbejde for byen.

- Jeg brænder for en by med et godt sammenhold og jeg er drevet af, at tingene skal være ordentlige og retfærdige for alle i byen, siger han.

Lille by, stort hjerte

- Når man bor i en lille by, er det vigtigt at man værner om det fællesskab, der er i byen. Det er afgørende at alle borgere engagerer sig i større eller mindre grad, for på den måde sørger vi for, at byen ikke forsvinder, siger han.

Rasmus Røjkjær begyndte selv som frivillig i Kulturhuset, da han flyttede til byen for 20 år siden, og siden har han så engageret sig i alt det, han kunne komme til.

51 år

Boet i Engesvang siden 2001

Gift med Marianne

Fysioterapeut og ejer af Videbæk Fysioterapi