Blandet Champagne-test: FC Midtjylland snublede i Frankrig

FCM førte 1-0, skiftede ni mand og tabte 1-3 til Stade de Reims

15. august 2020, 19.20

Awer Mabil scorede til 1-0 i lørdagens testkamp mod Stade de Reims - men det franske hjemmehold tog sejren i Champagne-området. Foto: Tom Laursen

FODBOLD De danske mestre fra FC Midtjylland løb ind i et nederlag, da »ulvene« spillede den første testkamp forud for den nye sæson.

I Champagne-området i det nordlige Frankrig tabte FCM-mandskabet med 1-3 til Stade de Reims, der i sidste sæson blev nummer seks i Ligue 1 - den bedste franske fodboldrække, som på grund af coronavirus lukkede ned før tid.

Awer Mabil bragte gæsterne foran med 1-0 efter kun 14 minutter. Den australske kantspiller fik glæde af en gigantisk fejl af Reims’ serbiske keeper Pedrag Rajkovic, der sparkede bolden direkte ud i fødderne på Anders Dreyer. Offensivkreatøreren tøvede ikke, og fandt med en skarp aflevering Mabil, der tog et smart træk, inden han problemfrit sparkede kuglen i nettet.

Indledningsvis dominerede FC Midtjylland med rolig boldomgang krydret med direkte aktioner. Men som halvlegen skred frem overtog Reims dominansen. Den midtjyske defensiv gav dog ikke meget væk inden pausen.

I FCM-træner Brian Priskes start-11 i Frankrig var højrebacken Joel Andersson og midtbanekrigeren Frank Oneyka de to eneste stamspillere, der begyndte på bænken. Samtidig var der comeback til bulgarske Bozhidar Kraev, som efter et succesfuldt lejeophold hos portugisiske Gil Vicente, er tiltænkt en ny chance i FCM. Bulgareren leverede en noget blandet indsats fra 10’er-positionen.

Til gengæld måtte Onyeka i aktion fra første minut mod Reims. Den brasilianske playmaker Evander Ferreira forlod græsset allerede under opvarmningen.

Når FC Midtjylland var på bolden, udstrålede mesterholdet både og professionalisme i den nordfranske sol. Men rytmen ændrede sig efter pausen.

Her skiftede Brian Priske ud på hele ni pladser. Kun Jesper Hansen og Anders Dreyer fik fuld spilletid. I anden halvleg blev der i stedet minutter til reserver som Rasmus Nicolaisen, Manjrekar James, Nicolas Madsen, Gustav Isaksen, Júnior Brumado og Lasse Vibe.

Fem minutter efter pausen bragte indskiftede Brumado FCM på 2-0. Troede udeholdet. Målet, der kom i stand via et indlæg fra Joel Andersson og et hovedstød fra Isaksen, blev dog annulleret. Júnior Brumado var energisk over riposten, men matchens franske dommer vurderede, at den brasilianske angriber begik frispark mod målmand Pedrag Rajkovic.

I stedet faldt udligningen i det 69. minut. Foran eget felt mistede en overmodig Lasse Vibe bolden. Læderet endte hos Marshall Munetsi, som passerede Jesper Hansen med en hård afslutning, som keeperen fik hænderne på.

Bare tre minutter senere nettede Reims til 2-1. Backen Nikolas Dyhr tabte bolden i venstre side. En tværpasning fik lov til at passere modsat, og pludselig tillod et passivt FCM-forsvar plads til Dereck Kutesa. Afslutningen blev rettet af via Manjrekar James, og Jesper Hansen var chanceløs.

De mange ind- og udskiftninger satte sit præg på de afsluttende 45 minutter. FC Midtjylland kom ikke frem til meget, og så kunne Reims lukke og slukke i overtiden med endnu en scoring.

Efter et midtjysk hjørnespark gik det stærkt. I kontraangrebet fik frontløberen Virgile Pinson frit løb ned mod Jesper Hansen. Fransk-camerouneren scorede sikkert til 3-1.

FC Midtjyllands næste testkamp spilles torsdag 20. august - og det sker atter i udlandet. Af hensyn til corona-restriktioner offentliggøres modstanderen først kort før kampstart.